Ταΐζοντας τους φανατικούς κουτόχορτο

Δεν ξέρω αν οι συντάκτες της ανακοίνωσης έλκουν την προέλευσή τους από την κομμουνιστική Αριστερά. Ομως, έχουν κοντή μνήμη και σίγουρα απύθμενο θράσος

EK Nea Dimokratia slider

Βρυχάται η Νέα Δημοκρατία. Ισχυρίζεται ότι ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε λόγω της εφαρμογής των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα τον οποίο έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον ψήφισε μόνος του στη Βουλή. Και επισημαίνει ότι είχε προειδοποιήσει για αυτά που θα συμβούν. Αρα, μπορεί σήμερα να εμφανίζεται δικαιωμένη. Δεν ξέρω αν οι συντάκτες της ανακοίνωσης έλκουν την προέλευσή τους από την κομμουνιστική Αριστερά. Ομως, έχουν κοντή μνήμη και σίγουρα απύθμενο θράσος. Νομίζουν ότι έχουν να κάνουν μόνο με τους φανατικούς της δεξιάς παράταξης. Τους ταΐζουν συνεχώς παραμύθια με την ελπίδα ότι θα παραμείνουν στον συμπαγή κόσμο της μίζερης μοναξιάς τους.

– Οι επίμαχοι Κώδικες δεν συντάχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τρεις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές στις οποίες συμμετείχαν προσωπικότητες του νομικού κόσμου υπεράνω υποψίας για ροπή προς τον μπολσεβικισμό και τον αριστερισμό (σ’ αυτούς τους χώρους δεν ευδοκιμούν οι συγκεκριμένες ιδέες) και ασχολήθηκαν με το θέμα για πολύ καιρό – καμιά εικοσαριά χρόνια. Οι προτάσεις τους έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό, και στη δημόσια διαβούλευση που ακολούθησε ενσωματώθηκαν αρκετές από τις παρατηρήσεις που κατατέθηκαν. Η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήταν θετική.

– Οι αντιρρήσεις τής τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αναφέρονταν στην ποινική μεταχείριση των εγκλημάτων του λευκού κολάρου. Δεν έχουν λόγο στη Δεξιά να διαφωνούν με τις διατάξεις του Κώδικα γιατί τέτοιου τύπου εγκλήματα δεν τα διαπράττουν φτωχοδιάβολοι, αλλά επιφανείς εκπρόσωποι της μεγαλοαστικής και της αστικής τάξης, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια η Δεξιά διαχρονικά. Παλαιότερα, με ισχυρούς ηγέτες στην κορυφή της, είχε εξασφαλίσει μια σχετική αυτονομία, στις μέρες μας υπάρχει πλήρης ταύτιση.

Οποιος έχει αμφιβολίες ας ρίξει μια ματιά στο υπουργικό συμβούλιο και θα το διαπιστώσει. Γι’ αυτό άλλωστε, όταν κάποιοι μεγαλόσχημοι παραβιάσουν τους κανόνες και πιαστούν με τη γίδα στην πλάτη (αγοραίος όρος που δεν ταιριάζει στους σπουδαιοφανείς), σπεύδουν προς υπεράσπισή τους (με το αζημίωτο φυσικά) στρατιές δικηγόρων (βαριά ονόματα με προσβάσεις στους μηχανισμούς) και δημοσιολόγοι του σχοινιού και του παλουκιού που έχουν στενές σχέσεις με το κόμμα. Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο… Αυτό που ενδιέφερε τη Δεξιά ήταν να μην ευνοηθούν από τους νέους Κώδικες οι καταδικασμένοι για τρομοκρατική δράση. Αυτή είναι η έγνοια της.

– Γιατί άραγε η Νέα Δημοκρατία δεν σχολίασε την αρνητική πρόταση του εισαγγελέα; Είναι άνευ σημασίας; Κι αυτός με βάση τους νέους Κώδικες σχημάτισε γνώμη, η οποία ήταν στον αντίποδα της απόφασης που πήρε το δικαστήριο. Ποια ερμηνεία είναι η σωστή; Ποια ερμηνεία είναι η ανιδιοτελής; Ανίερα ερωτήματα…

– Γιατί άραγε δεν μπήκε στον κόπο η Νέα Δημοκρατία να σχολιάσει την απόφαση των δικαστών οι οποίοι αναγνώρισαν ελαφρυντικά στον κ. Φλώρο αν και είναι γνωστό, ακόμη και στους κλητήρες των δικαστηρίων, ακόμη και στους υπαλλήλους των σωφρονιστικών καταστημάτων, ότι διώκεται και για αδικήματα που φέρεται να διέπραξε ενώ ήταν στη φυλακή;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…