Το τάγμα Αζόφ στη Βουλή

Αν δεν μιλήσουν δεν θα είμαστε εμείς ισαποστάκηδες και οπαδοί του Πούτιν, αλλά μάλλον εκείνοι οπαδοί του τάγματος Αζόφ εξωτερικού, γιατί το «εξευγενισμένο» τάγμα Αζόφ εσωτερικού βρίσκεται μέσα στην κυβέρνηση τους.

maxresdefault 4

Όταν σε προσκαλούν κάπου, το πρώτο που σκέφτεσαι είναι να σεβαστείς και να μην προσβάλεις τους ανθρώπους που σε φιλοξενούν. 

Η σημερινή ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι στην Βουλή λερώθηκε από την παρουσία και την ομιλία των μελών του τάγματος Αζόφ. Της νεοναζιστικής ομάδας της Ουκρανίας που σήμερα πολεμά τους Ρώσους εισβολείς, όμως κατηγορείται για ένα σωρό εγκλήματα τα τελευταία χρόνια πριν τον πόλεμο.

Ο Ζελένσκι όφειλε να γνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει υποφέρει από τον ναζισμό που τον πλήρωσε με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Όφειλε να ξέρει ότι οι ελληνικές ακροδεξιές παρακρατικές συμμορίες, έδρασαν μετά την κατοχή όπως δρούσε το τάγμα Αζόφ στην Ουκρανία. Τρομοκράτησαν, βασάνισαν και σκότωσαν. Κι όλα αυτά βρίσκονται μέσα στο κοινωνικό υποσυνείδητο του λαού μας. 

Αυτά όφειλε να τα γνωρίζει ο Ζελένσκι και να τα σεβαστεί.  Να σεβαστεί τις ευαισθησίες των Ελλήνων και την απέχθεια τους  για τα νεοναζιστικές εγκληματικές συμμορίες. Πρόσφατη είναι η καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» που εγκλημάτησε σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά όφειλε να τα γνωρίζει ο Ζελένσκι προτού μιλήσει στο κοινοβούλιο. Εκτός κι αν τα γνώριζε όλα αυτά αλλά τα υποτίμησε. Βλέποντας τους ακροδεξιούς αρνητές του ολοκαυτώματος, με μιαν υποκριτική συγνώμη προς το Ισραηλινό κράτος, να γίνονται υπουργοί της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ίσως θεώρησε ότι η παρουσία του τάγματος Αζόφ στη Βουλή θα ήταν αποδεκτή.

Ο Ζελένσκι συκοφάντησε τον αγώνα του λαού του για επιβίωση και ελευθερία. Η παρουσία του τάγματος Αζόφ δίπλα του, μας επιτρέπει να υποθέτουμε το σημαντικό  ρόλο που έπαιξε και παίζει αυτή η ναζιστική ομάδα στην Ουκρανία. Και να φανταζόμαστε τα χειρότερα…

Οφείλουμε να εκφράσουμε  την εκτίμηση μας σε όσους αποχώρησαν από τη Βουλή κατά την διάρκεια της ομιλίας του μέλους του τάγματος Αζόφ. Και δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την σοφία του ΚΚΕ, που αν μη τη άλλο αντιλαμβάνεται τις κακοτοπιές και παίρνει τα μέτρα του.

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε όλους αυτούς τους υποστηρικτές του Μητσοτάκη, που όταν λέγαμε τις αλήθειες για τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ και τις φονικές εισβολές της Δύσης απέναντι σε αθώους λαούς, μας κατηγορούσαν ως ισαποστάκηδες και οπαδούς του Πόυτιν, τι έχουν να πουν για τη σημερινή απρέπεια;  Όταν κάναμε την μεγάλη συναυλία ειρήνης, πάλι τα ίδια μας έλεγαν. Σήμερα μετά την παρουσία του τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή, που ξεσηκώθηκαν  κι οι πέτρες για αυτό, τι έχουν να πουν τα φερέφωνα της ενημέρωσης της Μητσοτακικής  ΝΔ;  Ότι είμαστε ισαποστάκηδες;  Ότι είμαστε οπαδοί του Πούτιν; Ότι έχουμε άδικο που φωνάζουμε; 

Περιμένουμε να απαντήσουν. Γιατί αν δεν μιλήσουν δεν θα είμαστε εμείς ισαποστάκηδες και οπαδοί του Πούτιν,  αλλά μάλλον εκείνοι οπαδοί του τάγματος Αζόφ εξωτερικού, γιατί το «εξευγενισμένο» τάγμα Αζόφ εσωτερικού βρίσκεται μέσα στην κυβέρνηση τους.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…