Newsroom

Newsroom

Τα υπουργικά ''χαρτοφυλάκια'' του ΣΥΡΙΖΑ

Σε πλήρη σύνταξη των κοινοβουλευτικών του δυνάμεων ώστε να καταστεί μια ισχυρή αντιπολιτευτική γραμμή προχώρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης…

Σε πλήρη σύνταξη των κοινοβουλευτικών του δυνάμεων ώστε να καταστεί μια ισχυρή αντιπολιτευτική γραμμή προχώρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναθέτοντας «υπουργικά χαρτοφυλάκια» στα στελέχη του κόμματός του.
Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας προς τα μέλη της Κ.Ο. η οποία έγινε σχεδόν στο σύνολό της αποδεκτή και κατανέμει «υπουργικές» αρμοδιότητες έχει ως εξής:

Επικεφαλής στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού μπαίνουν ο Τάσος Κουράκης και η κυρία Θεανώ Φωτίου. Για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων τοποθετείται ο Θοδωρής Δρίτσας και θα πλαισιώνεται από τους Γιώργο Βαρεμένο και Βασίλη Χατζηλάμπρου.
Επικεφαλής στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ορίζεται ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος και θα συνδράμουν οι Νάσος Αθανασίου και Αϊχάν Καραγιουσούφ. Η Ηρώ Διώτη αναλαμβάνει τον τομέα Περιβάλλοντος και ο Θανάσης Πετράκος της ενέργειας. πλαισιωμένοι από τους Αλεξόπουλο Απόστολο, Ιγγλέζη Κατερίνα, Καλογερή Αγνή, Καφαντάρη Χαρά και Ουζουνίδου Ευγενία. Ο κ. Δρίτσας εκτός του τομέα Άμυνας αναλαμβάνει και τον τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου, πλαισιωμένος από τον Γάκη Δημήτρη και Συρμαλένιο Νίκο.

Η Σοφία Σακοράφα τοποθετείται τομεάρχης Εσωτερικών με τη συνδρομή του Κώστα Μπάρκα και της Όλγας Γεροβασίλη και Αφροδίτης Σταμπουλή. Τομεάρχης του Εξωτερικών τοποθετείται η Ρένα Δούρου με τη συνδρομή του Γερμανίδη Παναγιώτη, Τριανταφύλλου Μαρίας και Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Έφης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναλαμβάνει τον τομέα Δικαιοσύνης και την ακολουθούν οι Κανελλοπούλου Μαρία, Κατριβάνου Βάσω και Κοντονής Σταύρος.
Την παρακολούθηση της εγκληματικότητας και της ασφάλειας των πολιτών αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τσουκαλάς με τη συνδρομή της Διακάκη Μαρίας και Παναγούλη Στάθη.

Το «χαρτοφυλάκιο» του Μακεδονίας-Θράκης αναλαμβάνει η βουλευτής Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου.

Στον τομέα του Τουρισμού τοποθετείται ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης με το Στέφανο Σαμοϊλη, ενώ την παρακολούθηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Αποστόλου με τη Λίτσα Αμμανατίδου και τον Δημήτρη Κοδέλα.

Τομεάρχης Εργασίας αναλαμβάνει ο Δημήτρης Στρατούλης και ακολουθούν οι Καραγιαννίδης Χρήστος, Σταθάς Γιάννης, Μπόλαρη Μαρία, Χαραλαμπίδου Δέσποινα.

Υπεύθυνος τομέα Υγείας αναλαμβάνει ο Ανδρέας Ξανθός και θα πλαισιώνεται από τους Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη, Δερμιτζάκη Κώστα, Ζαχαριά Κώστα, Ζερδελή Γιάννη, Μιχαλάκη Νίκο, Κυριακάκη Βασίλη, Γαϊτάνη Ιωάννα.

Το «χαρτοφυλάκιο» του υπουργείου Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιώργος Σταθάκης και θα πλαισιώνεται από το Διαμαντόπουλο Ευάγγελο, Θεοπεφτάτου Αφροδίτη, Χουσείν Ζεϊμπέκ.

Την παρακολούθηση του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και θα συνδράμουν οι Νάντια Βαλαμβάνη και ο Δημήτρης Γελαλής.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε αναγκαία και τη δημιουργία «Ειδικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Μνημονίου και την επεξεργασία Νομοθετικών Παρεμβάσεων» που θα συγκροτείται από τους Αλέξη Μητρόπουλο, Γιάννη Δραγασάκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρη Στρατούλη. Στόχος της ομάδας είναι οι εναλλακτικές προτάσεις απέναντι στο μνημόνιο με «ισοδύναμα μέτρα» αλλά με κοινωνικό προσανατολισμό.

Ο καταμερισμός του έργου των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων είναι ο εξής:

Κουρουμπλής Παναγιώτης – Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Λαφαζάνης Παναγιώτης – Διαρκής Επιτροπή των Οικονομικών και Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

Παπαδημούλης Δημήτρης – Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.


Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής