Τα στοιχεία στον απόρρητο φάκελο Τσίπρα που βάζουν φωτιά στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο απόρρητος φάκελος Τσίπρα με τα στοιχεία που πάει στη Σακελλαροπούλου και βάζει «φωτιά» στο Μαξίμου

FnO2HQvX0AIpFX5

Καταιγισμό πολιτικών εξελίξεων πυροδότησε η εμφάνιση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, να κρατάει έναν απόρρητο φάκελο στα χέρια ενώ έβγαινε από τα γραφεία της ΑΔΑΕ κατόπιν συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο αυτής, Χρήστο Ράμμο.

Στην εικόνα του απόρρητου φακέλου, κάθε έμπειρος πολιτικός συντάκτης «είδε» ένα να προ-διαγράφεται ένα ντόμινο πολιτικών εξελίξεων σχετικά με το ζήτημα των παράνομων παρακολουθήσεων.

Εκκρεμούσε, άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό η απάντηση του Χρήστου Ράμμου στον Αλέξη Τσίπρα κατόπιν αιτήματος του δεύτερου για ενημέρωση σχετικά με πιθανές άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου σε μια σειρά από πρόσωπα με σημαντικό θεσμικό ρόλο.

Η «αιφνίδια» συνάντηση Τσίπρα – Ράμμου

«Φωτιά» πήραν τα πληκτρολόγια στις αίθουσες σύνταξεις των μέσων ενημέρωσης όταν έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την ΑΔΑΕ, και λίγα λεπτά πριν συναντήσει τον Χρήστο Ράμμο.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αναμένεται να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις πορείες των ερευνών για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα: Επιστολή Ράμμου σε Πρόεδρο Βουλής, αρχηγούς κομμάτων και υπ. Δικαιοσύνης που επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις

Η αμηχανία στα συστημικά μέσα ενημέρωσης ήταν εκκωφαντική, με τα περισσότερα από αυτά να μην προχωράνε καν στην αναπαραγωγή της είδησης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε σε μια λιτή, αλλά άκρως περιεκτική δήλωση: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας» χωρίς να προχωρά σε κάποια επιπλέον δήλωση σχετικά με το περιεχόμενο του φακέλου.

Λίγα λεπτά αργότερα γίνεται γνωστή η πληροφορία ότι ο φάκελος περιέχει ευρήματα των ελέγχων της Αρχής. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιλέξει να μη κάνει φειγ βολάν τα ευρήματα της ΑΔΑΕ, μοιράζοντας τα στο πεζοδρόμιο που περίμεναν οι δημοσιογράφοι.

Με την ολοκλήρωση των σύντομων δηλώσεών του και μη έχοντας δώσει τα ευρήματα στη δημοσιότητα, έγινε άμεσα σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιλέξει για ακόμα μια φορά το θεσμικό μονοπάτι. Λειτουργώντας ως πολιτικός και πολιτειακός παράγοντας που εγγυάται την ομαλή λειτουργία των θεσμών.

Τα στοιχεία στον απόρρητο φάκελο που έλαβε ο Τσίπρας από την ΑΔΑΕ

Δεν είναι ακόμα σαφές ποια στοιχεία περιλαμβάνει ο απόρρητος φάκελος που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Χρήστο Ράμμο.

Ωστόσο, ασφαλείς πληροφορίες του Magazine του News247,  που είχαν δει το «φως» της δημοσιότητας στις 15/01/2023 ανέφεραν ότι οι τελευταίοι έλεγχοι της ΑΔΑΕ στα γραφεία παρόχων κινητής τηλεφωνίας, επιβεβαιώνουν την παρακολούθηση από την ΕΥΠ έξι προσώπων σε κορυφαία θεσμικά αξιώματα. Μεταξύ αυτών μάλιστα, βρίσκεται ένας εν ενεργεία υπουργός και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα κινητά τηλέφωνα των οποίων είχαν παγιδευτεί για λόγους «εθνικής ασφάλειας»

Η συνάντηση με την Σακελλαροπούλου απέκτησε ξαφνικά νόημα

Ήδη από χθες είχε γίνει γνωστό ότι Τσίπρας και Σακελλαροπούλου είχαν σκοπό να συναντηθούν την Τρίτη 24/01. Το «μενού» της συνάντησης δεν περιείχε κανένα «αγκάθι» για την «Βασίλισσα της Δανιμαρκίας».

συνάντηση τσίπρα Σακελ
συνάντηση τσίπρα Σακελ

Όμως, ο απόρρητος φάκελος στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα είναι βέβαιο πώς προκάλεσε κίνηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεγε συστηματικά τον δρόμο της σιωπής, της ανοχής, και εν τέλει της συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων. Δήλωνε άγνοια για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, και εν τέλει, αδιαφορία για το ίδιο το Πολίτευμα της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας.

Όμως τώρα, με τα ίδια της τα χέρια θα αναγκαστεί να παραλάβει τα ευρήματα των ερευνών της ΑΔΑΕ στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Όλοι περιμένουν γεμάτοι αγωνία την αντίδραση της κ. Σακελλαροπούλου.

Φωτιά στο Μαξίμου έβαλε ο απόρρητος φάκελος Τσίπρα

Δεν χρειάζεται να μαντέψει κανείς το κλίμα που επικρατεί στα ισόγεια και τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου και στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αρκεί να διαβάσει τις απαντήσεις που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο documento κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Λίγα λεπτά πριν έρθετε, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ράμμο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: “ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως νίκησε το σκοτάδι”. Από τις πληροφορίες προκύπτει επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento για τα οποία σεις βαφτίζατε μυθεύματα. Για ποιον λόγο λέγατε ψέματα πως δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις; Και έστω τώρα, μπορείτε να εξηγήσετε για ποιον λόγο παρακολουθούσατε πολιτικούς στρατιωτικούς και δημοσιογράφους;» του ζητήσαμε -την ύστατη στιγμή έστω, και ενόψει της συνάντησης του Α. Τσίπρα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μία σαφή απάντηση για τις κυβερνητικές ευθύνες του σκανδάλου των παρακολουθήσεων» ρώτησε ο δημοσιογράφος του DOCUMENTO, Μηνάς Κωνσταντίνου

Στην απάντησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο απέφυγε να δώσει εξηγήσεις, όχι μόνο κατέφυγε σε γενικότητες και ευφυολογήματα, αλλά κατέληξε στο μεγαλύτερο μέρος της να αναφέρεται σε άσχετο θέμα, αυτό του Ειδικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες, σε μία αγωνιώδη αλλά προκλητική και αλλοπρόσαλλη προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό συμψηφισμό.

«Πρώτα απ΄ όλα, ο κ. Τσίπρας καλό θα είναι να βρίσκει δικά του να λέει. Προφανώς το φως πάντοτε κερδίζει το σκοτάδι, αλλά είναι κλεμμένο αυτό. Να βρίσκει δικά του να λέει» ήταν η πρώτη φράση της απάντησης του Γ. Οικονόμου, ενδεικτική της ουσίας των όσων είχε ακολούθως να προσθέσει.

5787794 scaled

«Δεύτερον, δεν ξέρω εάν διαπίστωσε εχτές ότι υπάρχουν δικαστές. Δικαστές υπάρχουν στην Ελλάδα και η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της.

Και τους δικαστές και τη Δικαιοσύνη οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους στηρίζουμε όχι μόνο αν κατά την εκτίμησή μας εξυπηρετούν τα σχέδια που έχουμε στο μυαλό μας ή οδηγούν τις υποθέσεις εκεί που εμείς φανταζόμαστε ότι πρέπει να πάνε, αλλά κάνοντας το καθήκον τους έτσι όπως υπαγορεύεται από το Σύνταγμα.

Και η ελληνική Δικαιοσύνη αυτό κάνει. Τιμά, και οι Έλληνες δικαστές, τον ρόλο τους, τον ρόλο ενός βασικού πυλώνα της συντεταγμένης πολιτείας. Από εκεί και πέρα έχουμε μια πάρα πολύ καθαρή τοποθέτηση από την πρώτη στιγμή της υπόθεσης αυτής.

Σε ότι αφορά το σκέλος των μυθευμάτων, των συκοφαντιών, τα ρυπαρά δίκτυα, τις σχέσεις ανάμεσα σε αυτούς που ενδεχομένως εκτός πλαισίου διενεργούσαν παρακολουθήσεις προσώπων και αυτό θα έρθει στην επιφάνεια, με εκείνους που προνομιακά και συστηματικά τους διοχετεύουν αυτό το υλικό» συνέχισε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, που στη συνέχεια επιδόθηκε σε πρωτοφανή πρόκληση της κοινής λογικής και της νοημοσύνης των πολιτών.

 

 

 

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

Σεργουλόπουλος 1

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

«Δεν σας έχει τύχει να σας πιάσουν τα γέλια στην τηλεόραση ή στη σκηνή του…

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Σκόνη 1

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Τι περιείχε τελικά η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

AP24113863901084 1

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…