Επιστολή Ράμμου σε Πρόεδρο Βουλής, αρχηγούς κομμάτων και υπ. Δικαιοσύνης που επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις

Πλέον όλοι γνωρίζουν ότι έξι υψηλά ιστάμενα θεσμικά πρόσωπα ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ

ΕΚ ραμμος

Ασκώντας το δικαίωμα που του δίνει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος της κυβέρνησης σε σχέση με τη λειτουργία της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης και -σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr- τους παραθέτει τα ευρήματα των ελέγχων της Αρχής μετά το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον περασμένο Δεκέμβριο. Πλέον, όλοι γνωρίζουν ότι έξι υψηλά ιστάμενα θεσμικά πρόσωπα -τα ονόματα των οποίων φιγουράριζαν στις λίστες του Documento- ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Διαβάστε Περισσότερα: Mε φάκελο που θα παραδώσει στην ΠτΔ βγήκε ο Τσίπρας από την ΑΔΑΕ – Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις

Με βάση το άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 που προβλέπει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης», ο κ. Ράμμος -κατά τις πληροφορίες- απέστειλε επιστολή στους προαναφερθέντες παραλήπτες, γνωστοποιώντας πως τα πρόσωπα τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να διερευνηθεί η παρακολούθηση τους ήταν εν τέλει παγιδευμένα από τους κοριούς του επιτελικού παρακράτους.

Αυτό σημαίνει ότι, πλέον, όλοι οι αρμόδιοι αξιωματούχοι έχουν ενημερωθεί για τη συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή που συντελέστηκε με προσωπική ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού. Οι κατασκευές και τα επινοήματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία έκανε λόγο είτε για προϊόντα μυθοπλασίας είτε για ρυπαρά δίκτυα διαψεύδονται με τον πιο θεσμικό τρόπο, γεγονός που αποδεικνύει ότι όλο αυτό το διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Οικονόμου κορόιδευαν φόρα παρτίδα τους πολίτες, την αντιπολίτευση και τη δικαιοσύνη που δήθεν διερευνά το σκάνδαλο.

Η επιστολή ως απάντηση στο «κατενάτσιο»

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Ράμμος απέστειλε δύο επιστολές στον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ζητώντας να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τα ευρήματα των ελέγχων που διεξήγαγε η ΑΔΑΕ στις 3 και 4 Ιανουαρίου. Ο Αθανάσιος Μπούρας επιστράτευσε αδιανόητες προφάσεις για να απορρίψει το αίτημα του κ. Ράμμου, ενώ ο κ. Τασούλας απαξίωσε τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής «αυτόκλητο προσκεκλημένο».

Όπως σημείωνε ήδη από την Κυριακή το Documento, ο παραπάνω νόμος προσφέρει ευχέρεια κινήσεων στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα ενημερώσεις των αρμόδιων θεσμικών προσώπων σε σχέση με τα αποτελέσματα των ελέγχων της Αρχής. Έτσι κι έγινε, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισκέπτεται το πρωί της Τρίτης τα γραφεία της ΑΔΑΕ, δηλώνοντας: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως νίκησε το σκοτάδι». Έπειτα, ο κ. Ράμμος, συνεχίζοντας τη θεσμική πορεία για να «έρθουν όλα στο φως», απέστειλε την προαναφερθείσα επιστολή, η οποία εκ των πραγμάτων θα εμπεριέχει και τις ημερομηνίες παρακολούθησης των υψηλά ιστάμενων θεσμικών προσώπων.

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

βεγγαλικα πάρνηθα

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

Νέες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από την Πάρνηθα, οι οποίες δείχνουν ασυνείδητους να συνεχίζουν απτόητοι…