Τα ψοφίμια τραγουδούν ακόμα…

Τα ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού, ξεπέρασαν ήδη τις δύο χιλιάδες. Οι νεκροί είναι πάνω από εξακόσιοι.

674717

Η φούσκα έσκασε με πάταγο. Ο μύθος του σωτήρα Μωυσή έχει πλήρως καταρρεύσει. O Μωυσής του Απριλίου, έχει γίνει Μωυσής monty python, τον Νοέμβριο. Ένας προφήτης…
Μα τι προφήτης!

Τον Απρίλιο η προπαγάνδα της κυβέρνησης, ισχυριζόταν ότι η χαμηλή διάδοση του κορονοϊού οφειλόταν στον Μητσοτάκη. Γινόταν ένα συνεχές αντικορονοϊού- πάρτυ. Αναμμένα κεριά στα μπαλκόνια. Χειροκροτήματα. Ένα τρελό φορτηγό με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στου Μαξίμου. Ένα επικοινωνιακό-προπαγανδιστικό Μαρέβα show, προς τιμή των υγειονομικών υποτίθεται, προς τιμή του Σωτήρα μας στην πραγματικότητα.

Όσο για τους υγειονομικούς, το πόσο εκτίμηση τους είχαν, το έδειξαν τέσσερις μήνες αργότερα όταν τους πλάκωσαν στα χημικά και στο ξύλο τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη. Η πολυπληθής επικοινωνιακή ομάδα, που έχει μαζευτεί μέσα-έξω και γύρω από του Μαξίμου, όλη τη μέρα ασχολείται πως θα παραπλανήσει, θα κοροϊδέψει και θα κατευθύνει την σκέψη του κόσμου. Είναι μια πρωτόφαντη αντιδημοκρατική διαδικασία. Ένας βασικός πυλώνας της δημοκρατίας, η ενημέρωση, χειραγωγείται και γίνεται συνεχής προσπάθεια να τεθεί υπό πρωτοφανή ασφυκτικό έλεγχο.

Το πρώτο ήπιο κύμα του κορονοϊού, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να φιλοτεχνηθεί το πορτρέτο του σωτήρα–ηγέτη. Σήμερα έξι μήνες μετά, τα πράγματα ζόρισαν. Ο κορονοϊός προελαύνει. Ο σωτήρας–ηγέτης ξεβάφει και μαδά. Θα έχει όμως πάντα πιστούς συμμάχους τα δωροδοκημένα ΜΜΕ. Θα τους δώσει και bonus, δυο εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες που του παρέχουν. Ο Μωυσής λατρεύει τους μεγιστάνες των ΜΜΕ. Τον κρατούν στην εξουσία. Τον επιβάλουν. Κάνουν πλύση εγκεφάλου στον κόσμο, ώστε να μην αντιλαμβάνεται, ή να αντιλαμβάνεται με πολύ αργό ρυθμό την ανυπαρξία του. Οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση με το έργο της σημερινής, χωρίς την αθέμιτη υποστήριξη των ΜΜΕ, θα είχε ήδη καταρρεύσει.

Τα πρώτο κύμα του κορονοϊού περιείχε την ανηθικότητα του Σκόιλ ελικικού. Την ώρα που ο κόσμος εξαιτίας του lockdown ,ήταν κλεισμένος στα σπίτια του, θεωρήθηκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα κονομήσουν οι κολλητοί.

Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού περιλαμβάνει το έγκλημα του πτωχευτικού νόμου. «Νομοσχέδιο της δεύτερης ευκαιρίας που δίνει μια δυνατότητα να διαγραφούν χρέη, προφανώς με μια απώλεια περιουσίας… » το ονομάζει κυνικά ο Μητσοτάκης. Μια δεύτερη ευκαιρία για να σου πάρουν το σπίτι. Χωρίς πολλά-πολλά, χωρίς να εξετάζουν το τι, το πως και το γιατί. Γίνεσαι έρμαιο των τραπεζών και των ύαινα-funds. Τα ταϊσμένα, εξαγορασμένα, δωροδοκημένα ΜΜΕ θα το θάψουν. Ήδη το έχουν θάψει.

Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού περιλαμβάνει και το νομοσχέδιο των εξήντα ωρών εργασίας. «…Ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής…» το ονομάζει προκλητικά ο Βρούτσης.

Θέλουν να σου πάρουν το σπίτι, την ίδια στιγμή που τα ανεξέλεγκτα κονδύλια, φανερά και μυστικά, σφυρίζουν γύρω μας. Την ίδια στιγμή που η Τράπεζα Πειραιώς χαρίζει τεράστια δάνεια σε εφοπλιστές. Την ίδια στιγμή που η ΝΔ χρωστά στις τράπεζες 308,7 εκατομμύρια ευρώ. Δανεικά και αγύριστα. Θεωρούν ότι είμαστε απολύτως αδύναμοι, γονατισμένοι, ανήμποροι. Και μας επιτίθενται.

Θεωρούν ότι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε και θέλουν να μας ξεσκίσουν. Εφαρμόζουν τη νεοφιλελεύθερη τακτική του γύπα που ορμά στα ψοφίμια. Όμως, ούτε ανήμποροι είμαστε, ούτε αδύναμοι, ούτε γονατισμένοι, ούτε ψοφίμια.

Τους το δείξαμε στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Θα τους το δείξουμε και τώρα. Και θα το
καταλάβουν…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…