Newsroom

Newsroom

Τα μολύβια…κάτω!

Είναι ίσως η πρώτη μου φορά που αισθάνομαι φιμωμένος. Κι όχι μόνο. Στοχοποιημένος. Όχι εγώ. Η άποψη μου. Αν δεν συμφωνεί με τις απόψεις κάποιων είτε μπορεί να γίνω άθυρμα του οποιουδήποτε ψευδωνύμου υβριστή είτε να με φωτογραφίσουν ως...εχθρό του Λαού.

573b20df1dc52445358b4abd

Του Άρη Σκιαδόπουλου

Αρκεί η άποψη μου να χαρακτηριστεί ως κριτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για να καταστώ μεμιάς….πράκτορας ξένων δυνάμεων!

Δεν πρέπει πια να μιλάω μήτε να γράφω. Γιατί αν γράφω επαινετικά καλώς και έχει κάπου θέση η άποψη μου. Αν όμως κάνω κάποια κριτική που δεν αρέσει τότε είμαι άνθρωπος της…διαπλοκής!! Εχει έναν χαρακτήρα ιεροεξεταστικό αυτή η υπόθεση και θυμίζει λίγο αλήστου μνήμης..Μπέρια!

Όταν αίφνης κάνω κριτική στο ΚΚΕ, τότε χαρακτηρίζομαι ένας αδίστακτος οπορτουνιστής. Όταν έγραφα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριζόμουνα άνθρωπος που επιχειρούσε να προσεταιριστεί την εξουσία. Κι αν τώρα πάρω μια κριτική θέση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ε τότε στοχοποιούμαι ως άνθρωπος της.. διαπλοκής. Κι αφού εκ προοιμίου ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω ωφεληθεί στο παραμικρό από την οποία κριτική μου προς κάθε κατεύθυνση θέλω να σταθώ σ’ ένα σημείο το οποίο θεωρώ ότι με στοχοποιεί στη ψυχρά, που λένε.

Πρόκειται για ένα κείμενο του καλού συναδέλφου Θανάση Κρατερού που δημοσιεύτηκε στην Αυγή κι αναπαράχθηκε από το koutipandoras.gr με τον τίτλο Homo Syrizologus.

Με το κείμενο του αυτό ο διαπρεπής συνάδελφος παρομοιάζει ούτε λίγο ούτε πολύ, όσους κάνουν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με τούς παλιούς…Σοβιετολόγους που είχαν σαν πηγές πληροφόρησης του την ασφάλεια και το Α2. Κατι ας πούμε τύπου..Γεωργαλά!!!Κι επισημαίνει:

«Κάπως έτσι. Και κάπως έτσι βλέπουμε εδώ και κάποιο καιρό να διαμορφώνεται στη δημοσιογραφία, στην πολιτική, στα παράθυρα, στην προπαγάνδα γενικώς, το νέο είδος: Ο homo syrizologus. Ο οποίος διακρίνεται πρώτα-πρώτα για το επαγγελματικά αποδοτικό μίσος του για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση».

Είναι συγκινητική η βασιλικότερη του βασιλέως υπεράσπιση του ΣΥΡΙΖΑ από τον καλό συνάδελφο. Αυτή η γενίκευση ωστόσο είναι τόσο άδικη όσο θα ήταν κι η παρατήρηση ότι ο ίδιος υπηρέτησε ως διευθυντής στο διαπλεκόμενο συγκρότημα Τού Αλαφούζου.

Όμως εδώ προκύπτει κάτι καινοφανές που αναπαράγεται με ιδιαίτερη ένταση από κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκτά έμφαση πολιτικής θέσης: Μια εμμονική σε επίπεδο μανίας καταδίωξης, αντίληψη ότι οποίος ασκεί κριτική η προβάλλει μια θέση εναντίον της Κυβέρνησης είτε επιχειρεί μια αξιολόγηση δεδομένων διαφορετική από την κυβερνητική προσέγγιση, τότε αυτός είναι δηλωμένος εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Και όλα αυτά χωρίς να γίνεται σεβαστή η αντίθετη άποψη η ακόμα η διαφορετική πολιτική προσέγγιση , και ερμηνεία. Αλλά κι αν ακόμα δεχθούμε ότι υπάρχουν εξ επαγγέλματος προπαγανδιστές που άδικα και δίχως στοιχεία συκοφαντούν και διασύρουν την οποιαδήποτε Κυβέρνηση τότε αυτοί πρέπει να ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ. Κι όχι να καταγγέλλονται όλοι γενικώς και αορίστως.

Αποτελεί αξιωματική αρχή της Δημοσιογραφίας, απανταχού της γης, ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι ελεύθερος να λέει την άποψη του και να κρίνεται απ’ αυτήν. Όταν όμως στοχοποιείται ως εχθρός οποιασδήποτε Κυβέρνησης χάνει αυτόματα το τεκμήριο τής καλής πρόθεσης κι εντάσσεται στο πεδίο των κατ επάγγελμα προπαγανδιστών. Κάτι που υποβιβάζει την δημοσιογραφική κριτική και την καθιστά απόλυτα διαβλητή.

Ομολογώ ότι αυτή η στάση προσωπικά με προσβάλλει. Δηλώνω ότι δεν έχω κανένα όφελος από την όποια κριτική ασκώ προς κάθε κατεύθυνση κι ότι ποτέ στη ζωή μου δεν υπήρξα συνειδητά η ασυνείδητα προπαγανδιστής.

Δεν διαθέτω καμία άμυνα απέναντι στον κάθε ψευδώνυμο υβριστή μου. Αντίθετα σέβομαι απολύτως όποιον με επιχειρήματα απαντά στην κριτική μου.

Μου είναι δύσκολο να αντιμετωπίσω τη στοχοποίηση του καλού συναδέλφου κ. Καρτερού. Γνωρίζω ότι εδώ στο koutipandoras.gr υπάρχουν οι ενθουσιώδεις οπαδοί αλλά καi νουνεχείς αναγνώστες.

Ευχαριστώ τον συνάδελφο Βαξεβάνη που μου έδωσε αυτό τo βήμα. Όμως εκείνο που απομένει να κάμει κανείς όταν η κριτική του στοχοποιείται ως κακόβουλη είναι ένα: Τα μολύβια κάτω. Είναι η μονή μορφή διαμαρτυρίας που απομένει σ’ ενα δημοσιογράφο. Απλά να επισημάνω ότι η κάθε κριτική μπορεί να μας κάμει καλλίτερους κι αποτελεί γενναιότητα η αποδοχή της έστω κι αν δεν είναι παραδεκτή.

rz
;c

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο