Τα μαζεύει ο Τραμπ για τον στρατό: «Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί»

Εκατοντάδες διαδηλωτές αψήφησαν και πάλι την απαγόρευση κυκλοφορίας

ap truymy 1

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι δεν πιστεύει πως θα χρειαστεί να εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις που πυροδότησε ο θάνατος άοπλου Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

«Εξαρτάται, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να το κάνουμε», απάντησε ο Τραμπ ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Newsmax εάν σκοπεύει πράγματι να στείλει τον στρατό σε αμερικανικές πόλεις για να καταστείλει τις διαδηλώσεις, που σημαδεύτηκαν σε αρκετές περιπτώσεις από βίαια επεισόδια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Τραμπ διεμήνυσε τη Δευτέρα ότι θα μπορούσε να στείλει στρατό σε πόλεις και πολιτείες για να «λυθεί το πρόβλημα» εάν οι δήμαρχοι και οι κυβερνήτες δεν ανακτούσαν τον έλεγχο της κατάστασης, όπως απαίτησε.

Εν τω μεταξύ, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν για μία ακόμη ημέρα, με τους εκατοντάδες διαδηλωτές να αψηφούν την απαγόρευση κυκλοφορίας και να διαδηλώνουν κατά της ρατσιστικής αστυνομικής βίας.  

Στην Ουάσιγκτον, πραγματοποίησαν πορεία ενώ παράλληλα τραγουδούσαν παρά την ενισχυμένη παρουσία των αστυνομικών αρχών. 

Και στο Σιάτλ, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν καθώς ο δήμαρχος ανακοίνωσε την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.