Newsroom

Newsroom

"Τα Μάτια του Κλέφτη": Το πορτραίτο της υπό κατοχή Παλαιστινιακής κοινωνίας

Από τις 14 Μαΐου θα προβληθεί σε Α’ Προβολή στους κινηματογράφους από τη NEW STAR, η ταινία πρόκληση από την  Παλαιστίνη «Τα Μάτια…

matia toy klefti

Από τις 14 Μαΐου θα προβληθεί σε Α’ Προβολή στους κινηματογράφους από τη NEW STAR, η ταινία πρόκληση από την  Παλαιστίνη «Τα Μάτια του κλέφτη» της Νάζουα Ναζάρ. Πρόκειται για την συγκινητική  ιστορία ενός πατέρα που ψάχνει την κόρη του στην πολιτικά ταραχώδη Παλαιστίνη.

Ο Ταρέκ, μετά από 10 χρόνια φυλάκισης, βγαίνει από τη φυλακή και κουβαλώντας ένα επικίνδυνο μυστικό, ψάχνει για την κόρη του στην πολιτικά ταραχώδη Παλαιστίνη. Μέρος της ταινίας βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που έγιναν το 2002 στη Ραμάλα της Παλαιστίνης. 

Το όνομα της ταινίας αναφέρεται στην εγκαταλελειμμένη κοιλάδα ανάμεσα στην περιοχή της Ραμάλα και την Ναμπλούς. Στην περιοχή παρουσιάζονταν ληστείες με αποτέλεσμα η Βρετανική Κυβέρνηση να φτιάξει αστυνομικό σταθμό για να προστατεύει τους ταξιδιώτες. Οι Βρετανικοί στρατώνες παραμένουν έρημοι πλέον εκεί, αλλά οι Ισραηλινοί τους χρησιμοποίησαν για να στήσουν ένα μόνιμο σημείο ελέγχου της περιοχής. Μέρος της ταινίας, βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που έγιναν το 2002 στη Ραμάλα της Παλαιστίνης. Όπως και στη προηγούμενή της ταινία, η Νάζουα Ναζάρ προσπαθεί μέσω του κινηματογράφου να σπάσει το κατεστημένο. Χωρίς πολιτικές δηλώσεις, παρουσιάζει πώς είναι στην πραγματικότητα οι κατακτητές που κλέβουν γη και νερό στη χώρα της.

 «ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ»

“EYES OF A THIEF”

της Νάζουα Ναζάρ

Παλαιστίνη, 2012, 98’

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Νάζουα Ναζάρ

Παίζουν: Khaled Abol Naga, Souad Massi, Malak Ermili, Suheil Haddad, Amir Kort, Maisa Abd Elhadi. 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…