Τα “μάντρας” και ο γκουρού Μα-Ντρα

Εκείνος που θέλει να διευθύνει την ορχήστρα πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στο πλήθος

AP Draghi 1

Οι ασχολούμενοι με την γιόγκα -που αποτελεί μια φυσική, νοητική και ψυχική μαθητεία προερχόμενη από τον Ινδουισμό, Βουδισμό και τον Ζαϊνισμό– μιλάνε για τα “μάντρας”, δηλαδή διάφορους ήχους (όπως ο ήχος ΟΜ) που επαναλαμβανόμενοι λειτουργούν ως φάρμακο για την ψυχή.

Η γηραιά μας ήπειρος που έχει θεοποιήσει το χρήμα (ιδιαίτερα στην περίοδο της μεγάλης κρίσης) έχει τους δικούς της “μάντρας”, που είναι οι επαναλαμβανόμενοι απειλητικοί ήχοι των δανειστών και έχει επίσης (για λίγο ακόμα) ως Μέγα Αρχιερέα τον γκουρού Μάριο Ντάγκι (για συντομία Μα-Ντρα).

Ο γκουρού μίστερ Μα-Ντρα (απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) μας επισκέφθηκε πρόσφατα προκειμένου -σε ειδική εκδήλωση- να τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών για την «διάσωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη».
Παρόντες βέβαια στην εκδήλωση (με βασικό ομιλητή τον Λουκά Παπαδήμο) και ένθερμοι χειροκροτητές, ήταν όλοι (φυσικά και ο Γ. Στουρνάρας) που –επι σειρά ετών- κατέβαλλαν άοκνες προσπάθειες για να καταλήξουμε στον πάγκο του προκρούστη γκουρού Μα-Ντρα. 

Ωστόσο ο τιμώμενος, ανάμεσα στα ωραία ψεύδη, είπε και κάποιες (μετά εορτής) σκληρές αλήθειες, ενσαρκώνοντας τον στίχο του Σαββόπουλου “πολλά ήταν τα ψέματα που είπαμε ως εδώ, ας πούμε και μια αλήθεια κι ας πέσει στο γιαλό”.

Αλήθεια πρώτη. 

“Η πραγματική σύγκλιση είναι σημαντική για τη συνοχή μιας νομισματικής ένωσης, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχουν οι κατάλληλες εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές για να βοηθήσουν τις χώρες που έχουν πληγεί από την πρόσφατη κρίση να συγκλίνουν” είπε σωστά μεν ο απερχόμενος, αλλά με άλλα λόγια επανέλαβε την γνωστή παροιμία: “Nα σε κάψω Γιάννη μ’, να σ’ αλείψω λάδι”. 
Αφού επιβάλλανε όλες τις πολιτικές που κατέστρεψαν το παραγωγικό δυναμικό της Ελλάδας έναντι του παρασιτικού, οδηγώντας την χώρα σε βαθειά ύφεση, δημιουργώντας απροσπέλαστο χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου, τώρα ο γκουρού Μα-Ντρα μιλάει για….«εθνικές πολιτικές» και…..«σύγκλιση». Μπράβο!!!

Αλήθεια δεύτερη. 

“Η ρευστότητα που δόθηκε στην Ελλάδα ήταν σημαντική. Ο δανεισμός στις Ελληνικές τράπεζες, από την ΕΚΤ, έφθασε στα 127 δισ. ευρώ ή το 71% του ΑΕΠ της χώρας. Χρηματοδοτήσαμε τον ιδιωτικό τομέα με ασφαλιστικές δικλείδες για να μην υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση του κράτους” επαίρεται ο απερχόμενος. Δηλαδή η φούσκα της ανάπτυξης που έσκασε  και δημιούργησε ένα τεράστιο ιδιωτικό χρέος, μας είπε ο γκουρού Μα-Ντρα, εμείς το μετατρέψαμε σε δημόσιο χρέος (η μόνη χώρα της Ευρώπης) χρεώνοντας τρεις γενιές Ελλήνων. Συγχαρητήρια!!!

Αλήθεια τρίτη.  

“Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είχε ποτέ ένα σχέδιο B, με την Ελλάδα εκτός του ευρώ”, επεσήμανε ο απερχόμενος. Και το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας που κούναγε ο Σόιμπλε; Και το σχέδιο που είχε στο συρτάρι του ο Γιούγκερ; Και οι πιέσεις της Μέρκελ, του Ολάντ, του Ρέντσι για αποδοχή από τον Τσίπρα του 3ου μνημονίου; Και το “take it or leave it”; Μπλόφα λέει σήμερα ο γκουρού Μα-Ντρα. Εύγε!!!

Αλήθεια τέταρτη

“Η Ελλάδα, αναπτύχθηκε με μέσο ρυθμό 1,8% στα τελευταία οκτώ τρίμηνα, με το κατά κεφαλήν εισόδημα, που είχε μειωθεί σχεδόν 23% από το 2008 έως το 2016, να αυξάνεται τώρα ξανά όπως και οι  ιδιωτικές επενδύσεις” κατέληξε ο απερχόμενος. Όχι εδώ δεν χειροκρότησαν (τους Μαδούρους) οι παρευρισκόμενοι Στουρνάρες. 

Όμως ο γκουρού Μα-Ντρα απέρχεται χωρίς ποτέ να μάθει ότι:
Εκείνος που θέλει να διευθύνει την ορχήστρα πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στο πλήθος.” 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στον Τραμπ: « Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως»

syriza grafeia 0

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στον Τραμπ: « Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως»

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε, την Κυριακή (14/7), την επίθεση που δέχθηκε ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ…

Μυτιλήνη: Στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά ο λιμενικός που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

LIMENIKO 1024x576 1

Μυτιλήνη: Στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά ο λιμενικός που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Ο 46χρονος φέρεται να χτύπησε με το κεφάλι του το κεφάλι της 33χρονης συντρόφου του