Newsroom

Newsroom

Τα κορίτσια λυκάνθρωποι, ο καθρέφτης και οι 4.500 λίρες Αγγλίας

Θα μπορούσε να αποτελεί παραμύθι ή σενάριο κινηματογραφικής ταινίας από αυτές που γοητεύουν μικρούς και μεγάλους. Δυστυχώς όμως αποτελεί πραγματικότητα,…

Θα μπορούσε να αποτελεί παραμύθι ή σενάριο κινηματογραφικής ταινίας από αυτές που γοητεύουν μικρούς και μεγάλους. Δυστυχώς όμως αποτελεί πραγματικότητα, τόσο τραγική όσο μπορούν να ακουστούν τα παιχνίδια με τον καθρέφτη και 4.500 λίρες Αγγλίας.

Τα κοριτσάκια των φωτογραφιών δεν θα μπορέσουν ποτέ να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Θύματα μιας σπάνιας ασθένειας που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους έχουν νιώσει από την τρυφερή ηλικία των παιδικών χρόνων το τι σημαίνει να σαι διαφορετικός. Όχι μόνο με την έννοια του κοινωνικού, αλλά και του επαγγελματικού και συναισθηματικού ρατσισμού.

Τα κοριτσάκια λυκάνθρωποι όπως συχνά τα αποκαλούν, πάσχουν από το σύνδρομο hypertrichosis universalis, μια διαταραχή που ευνοεί την υπερβολική τριχοφυία με συχνότητα εμφάνισης μία στο ένα δισεκατομμύριο.

Το σύνδρομο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1648 στην Αυστρία και από τότε έχουν καταγραφεί λιγότερες από 40 περιπτώσεις ανά την υφήλιο.

Οι τρεις αδελφές

Η 23χρονη Σαβίτα, η 18χρονη Μονίσα και η 16χρονη Σαβίτρι από την Ινδία είναι τρία από τα συνολικά έξι κορίτσια της οικογένειας. Σε αντίθεσή με τις αδερφές τους, δεν θα απολαύσουν ποτέ τα παιχνίδια με το είδωλό τους στον καθρέφτη. Η ατυχία του να κληρονομήσουν από τον πατέρα τους αυτό το σπάνιο σύνδρομο, τις έχει σημαδέψει από τα παιδικά τους χρόνια.

Η μητέρα τους Ανίτα, πιστή στις συντηρητικές και αυστηρές παραδόσεις της χώρας, δεν είδε ποτέ τον υποψήφιο σύζυγο προτού παντρευτεί.

Η ίδια εύχεται πλέον να βρεθεί κάποιος που να δεχθεί να καταβάλει το ποσό των 4.500 λιρών Αγγλίας που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσουν σε επέμβαση με ακτίνες λέιζερ, ώστε να απαλλαγούν μια και καλή από την ανεπιθύμητη τριχοφυία.

Ακούγεται τραγικό, το κλειδί για την προσωπική τους ευτυχία να αποτελούν τα χρήματα αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια. Όνειρο των τριών αδελφών είναι να παντρευτούν, αλλά δίχως την επέμβαση μάλλον είναι αδύνατο. Είναι χαρακτηριστικό πως η μεγαλύτερη κόρη η Σαβίρα συχνά αποβάλλεται από τη δουλειά της, όταν οι τρίχες μεγαλώνουν πολύ.




Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο newsbeast.gr

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…