Τα γυρίζει ο Ερντογάν: Ασφαλώς θέλουμε καλές σχέσεις με την Γερμανία και την ΕΕ

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εξαπολύσει τα πυρά του εναντίον τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Γερμανίας συγκεκριμένα, κάνοντας τις χώρες της ΕΕ να τον προειδοποιούν πως η Τουρκία δεν θα ενταχθεί άμεσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

5a4518341dc5243f428b469a

Ωστόσο, αυτή τη φορά, ο Ταγίπ Ερτογάν τα γυρίζει, δείχνοντας μια πιο φιλική διάθεση προς της ΕΕ και εξέφρασε την ελπίδα για βελτίωση των σχέσεων με τη Γερμανία και την ΕΕ έπειτα από μια τεταμένη χρονιά.

«Αφαλώς θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την ΕΕ και με τις χώρες της ΕΕ», δήλωσε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους στη διάρκεια περιοδείας του στην Αφρική.

«Το λέω ανέκαθεν. Οφείλουμε να μειώσουμε τον αριθμό των εχθρών και να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων», προσθέτει σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται από τον τουρκικό Τύπο, κυρίως από την εφημερίδα Hurriyet.

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαιώνει πως δεν έχει «κανέναν λόγο» να μην μεταβεί στη Γερμανία ή την Ολλανδία, με τις οποίες η Άγκυρα έχει ανταλλάξει πικρόχολες δηλώσεις.

Ο Ερντογάν συνεχάρη τους γερμανούς ηγέτες επειδή «βρίσκονται στην ίδια γραμμή» με την Άγκυρα και καταδίκασαν αυστηρά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Όλα αυτά είναι πολύ ικανοποιητικά», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί πως η θέση της ΕΕ για την Ιερουσαλήμ μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία και ανέφερε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, πως μπορεί να μεταβεί στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Παρίσι «δεν μας απογοήτευσε σ’ αυτό το θέμα» της Ιερουσαλήμ. Μια συνάντηση στο Βατικανό με τον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος επέκρινε επίσης την αμερικανική απόφαση, μπορεί επίσης να εξετασθεί, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…