Newsroom

Newsroom

Τα "φάουλ" των "ειδικών"

Το πόσο άστοχοι είναι στις προβλέψεις τους και στους σχεδιασμούς τους επιφανής οικονομολόγοι, το νοιώθει στο πετσί του τα τελευταία…

gkafes

Το πόσο άστοχοι είναι στις προβλέψεις τους και στους σχεδιασμούς τους επιφανής οικονομολόγοι, το νοιώθει στο πετσί του τα τελευταία χρόνια αν μη τι άλλο ο ελληνικός λαός.
Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters ενόψει του νέου οικονομικού φόρουμ που θα ξεκινήσει στις 21 Γενάρη στο Νταβός, συγκέντρωσε και έδωσε στην δημοσιότητα τα… «φάουλ» των «ειδικών».

Πριν τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα το 2011 η Κριστίν Λαγκάρντ ως υπουργός οικονομικών τότε, είχε δηλώσει πως «η ευρωζώνη ξεπέρασε την κρίση».

Όπως βίωσαν όλοι και εκείνη την χρονιά, η κρίση μας έκανε παρέα για πολύ καιρό ακόμα…

Τρία χρόνια πριν, δηλαδή το 2012, ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί είχε πει πως η Ελλάδα θα έβγαινε εκείνη την χρονιά από την ζώνη του ευρώ.
Όπως είναι πλέον γνωστό ακόμα το ψάχνουν ορισμένοι…

Την χρονιά που μας πέρασε ο Χαρουχίκο Κουρόντα, ο αντίστοιχος Στουρνάρας της Ιαπωνίας δηλαδή, είχε δηλώσει ότι η κατάσταση της χώρας τους είχε «αλλάξει εντελώς».

Ευτυχώς για αυτόν το χαρακίρι δεν είναι και τόσο «in» αυτή την εποχή στην Ιαπωνία, μιας και η ιαπωνική οικονομία είναι ακόμα βυθισμένη στην ύφεση.