Newsroom

Newsroom

Τα είπε όλα η Κόλμαν για τη μισθολογική ανισότητα – “Αν με έλεγαν Όλιβερ, θα πληρωνόμουν περισσότερο” (Video)

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε χωρίς περιστροφές για τις ανισότητες στη βιομηχανία του θεάματος.

AP19056327481505

Έξω από τα δόντια για τις μισθολογικές ανισότητες που παραμένουν πραγματικότητα στο Χόλιγουντ τα είπε η Ολίβια Κόλμαν, εξηγώντας ότι θα έβγαζε πολύ περισσότερα εάν ήταν άντρας ηθοποιός.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και παραγωγός αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, όπως την έχει βιώσει η ίδια, στην εμφάνισή της στην εκπομπή «The Amanpour Hour» του CNN.

«Μην αρχίσω να μιλάω για τις μισθολογικές ανισότητες. Οι άνδρες ηθοποιοί πληρώνονται περισσότερο επειδή συνήθιζαν να λένε ότι προσελκύουν το κοινό», δήλωσε η πρωταγωνίστρια της «Ευνοούμενης» του Γιώργου Λάνθιμου, αλλά και της σειράς «The Crown» του Netflix. «Στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει εδώ και δεκαετίες, αλλά εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να μην πληρώνουν τις γυναίκες όσο τους άνδρες συναδέλφους τους».

Η διάσημη δημοσιογράφος, οικοδέσποινα της εκπομπής Κριστιάν Αμανπούρ, ρώτησε την Κόλμαν εάν έχει αντιμετωπίσει διαφορές στις αμοιβές, παρά το γεγονός ότι είναι μία βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες δημοφιλείς παραγωγές, μεταξύ των οποίων οι ταινίες και σειρές «The Favourite», «Hearstopper», «Ο Πατέρας» με τον Άντονι Χόπκινς και το «The Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχαλ.

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι εάν ήμουν ο Όλιβερ Κόλμαν, θα κέρδιζα πολύ περισσότερα απ′ ό,τι κερδίζω», απάντησε η ηθοποιός. «Έχω υπόψη μου μισθολογική διαφορά η οποία είναι 12.000%», πρόσθεσε.

Τα σχόλια της Ολίβια Κόλμαν έρχονται λίγους μήνες μετά τις δηλώσεις της Ταράτζι Π. Χένσον, η οποία μιλώντας στο The Hollywood Reporter με αφορμή την προώθηση της ταινίας «Color Purple» τον περασμένο Δεκέμβριο, αναφέρθηκε στο έμφυλο, αλλά και φυλετικό χάσμα των αμοιβών στο Χόλιγουντ, λέγοντας ότι αισθάνεται πως έχει κολλήσει στις ίδιες χαμηλές προσφορές, παρόλο που έχει μια επιτυχημένη καριέρα στη βιομηχανία.

«Παλεύω με νύχια και με δόντια σε κάθε πρότζεκτ για να πάρω την ίδια φρικτή προσφορά [αμοιβής]», είχε πει τότε.

Για τη σειρά “The Crown”, υπήρξε κατακραυγή όταν αποκαλύφθηκε ότι η προκάτοχος της Κόλμαν στον ρόλο της μονάρχη, Κλερ Φόϊ, αμείβεται λιγότερο από τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον Δούκα του Εδιμβούργου, Ματ Σμιθ. Τότε, οι παραγωγοί υποσχέθηκαν ότι αυτό δεν θα συνέβαινε στην περίπτωση της Κόλμαν και του συμπρωταγωνιστή της Τομπίας Μένζις.

Η ισότητα των αμοιβών στο Χόλιγουντ βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την παραβίαση, το 2014, των ηλεκτρονικών μηνυμάτων από στελέχη της Sony, τα οποία αποκάλυψαν, μεταξύ άλλων, ότι η Τζένιφερ Λόρενς και η Έιμι Άνταμς αμείβονταν λιγότερο από τους άνδρες συμπρωταγωνιστές τους για την ταινία “American Hustle”.

Μετά την αποκάλυψη μάλιστα, η Λόρενς ανέφερε ότι δεν ήθελε να πιέσει για περισσότερα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων επειδή “δεν ήθελε να φανεί ‘δύσκολη’ ή ‘κακομαθημένη’”.

Η μεταχείριση των γυναικών στο Χόλιγουντ συνέχισε να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και εν μέσω των αποκαλύψεων που είχαν λάβει μορφή χιονοστιβάδας λόγω του κινήματος #MeToo.

Τα σχόλια της Κόλμαν υποδηλώνουν ότι το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων είναι ένα διαρκές ζήτημα και όχι μόνο στο Χόλιγουντ.

Τον Φεβρουάριο, έρευνα ανέφερε ότι μόνο 30 από τις 100 ταινίες με τα υψηλότερα έσοδα του 2023 περιλάμβαναν γυναίκες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους – από 44 το προηγούμενο έτος.

Και όταν το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τον τελευταίο ετήσιο κατάλογό του με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς νωρίτερα αυτό το μήνα, η Μάργκοτ Ρόμπι και η Τζένιφερ Άνιστον ήταν οι μόνες γυναίκες στην πρώτη δεκάδα.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…