Newsroom

Newsroom

Τα «δόντια» του δείχνει ο «Φοίβος»

Ο «Φοίβος» με τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσει και σήμερα Σάββατο (26/1) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, με χιόνια να αναμένονται μέχρι και σε θαλάσσιες περιοχές.  

Καιρός

Ήδη ο «Φοίβος» έχει προκαλέσει προβλήματα. Στη Μεσσηνία, οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στην επαρχία Μεσσήνης. Ο ποταμός Άρης στο φράγμα Παμίσου κόντεψε να υπερχειλίσει, δημιουργώντας κίνδυνο για τις καλλιέργειες.

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, τα πεδινά του νομού Βοιωτίας, που μετρούν ακόμα πληγές από την προηγούμενη κακοκαιρία, βρέθηκαν πάλι στο στόχαστρο. Στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς- Αράχωβας στο ύψος του Κούρου, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση. Τα προβλήματα που δημιούργησε αποκαταστάθηκαν άμεσα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, λόγω της ανόδου της στάθμης των νερών του Πηνειού και άλλων ποταμών. Σύμφωνα με τις αρχές του νομού έχουν σημειωθεί πτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και μηχανήματα καθαρίζουν τους δρόμους.

Όλη η Κρήτη σκεπάστηκε με ένα πέπλο αφρικανικής σκόνης.δείχνει από χθες ο καιρός με ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι, βροχές αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ το σκηνικό συμπληρώνει η μεταφοράς σκόνης από την Αφρική δημιουργώντας σε πολλά σημεία «λασποβροχή».

Αναλυτικά ο καιρός 

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός από τις απογευματινές ώρες θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες με καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 και γρήγορα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική- ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από τις μεσημβρινές ώρες, στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα και στα ανατολικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στα δυτικά, με ένταση 4-6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες, που μέχρι τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Ο καιρός, από τα βόρεια, βαθμιαία θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νοτιοδυτικοί, με ίδια ένταση, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν νοτιάδες, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 6-7 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου 

 

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…