Τα διχαστικά προνόμια και οι κυβερνητικές παλινωδίες, δίνουν χώρο στους αντι-εμβολιαστές

60.000 «μέλη» σε λίγες μόνο βδομάδες - Δείτε τις αναρτήσεις τους

christ chapel 2153525 1920

Ήταν θέμα χρόνου οι αντιφάσεις, οι προχειρότητες και οι κουτοπονηριές της κυβέρνησης σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της εν εξελίξει υγειονομικής κρίσης να δώσουν χώρο δράσης και έκφρασης στις -ως και σήμερα- εξαιρετικά μειοψηφικές και οργανωμένες ομάδες αντι-εμβολιαστών.

Την καθοριστική αφορμή αποτέλεσαν τα νέα διχαστικά προνόμια που χωρίζουν τα μαγαζιά της εστίασης σε αμιγείς και μεικτούς χώρους, αλλά και οι πρωτοφανείς και επικίνδυνες δηώσεις πολλών κεντρικών στελεχών της κυβέρνησης που εξαπέλυσαν κατά μέτωπο επίθεση σε όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Θα μπορούσε φυσικά η κυβέρνηση να επιμείνει στην εκπομπή κεντρικών μηνυμάτων που έχουν περισσότερο παιδαγωγικό χαρακτήρα και όχι τιμωρητικό, αλλά όπως όλα δείχνουν, η νέα επιθετική στρατηγική της κυβέρνησης εξελίσσεται για να αποκρύψουν την αποτυχία των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού αλλά και για να διαχειριστούν τα οικονομικά αδιέξοδα που ήδη σωρεύονται λόγω μιας τουριστικής σεζόν που “δεν βγαίνει”.

Τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της επιθετικής και -αδίκως- τιμωρητικής στρατηγικής που η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να ακολουθήσει παρότι γνωρίζει ότι τα ποσοστά της Ελληνικής κοινωνίας που δηλώνουν θετικά στον εμβολιασμό κυμαίνονται στο 70%, είναι ήδη εδώ, και είναι άκρως ανησυχητικά.

Μια ανοιχτή -προς στιγμή- ομάδα στο facebook με το όνομα «ΜΑΓΑΖΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΠΌΛΙ», έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σε λίγες μόνο μέρες πάνω από 60.000 μέλη, με τον αριθμό να αυξάνεται δραματικά.

Τον παλμό στις ανακοινώσεις φαίνεται να δίνουν αντι-εμβολιαστές οι οποίοι κατάφεραν να συσπειρώσουν πολύ κόσμο ο οποίος χωρίς να είναι απαραίτητα ενάντια στον εμβολιασμό, συμμετέχει ενεργά στην κοινότητα γιατί αισθάνεται είτε έντονη δυσαρέσκεια με τα μέτρα διαχωρισμού των μαγαζιών, είτε ότι βρίσκεται υπό διωγμό επειδή δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί.  Σε κάθε περίπτωση, ο καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός μελών που μπήκαν μαζικά στην ομάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα, δείχνει πως η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας πράγματι προκάλεσε διεύρυνση του ρήγματος στην εμπιστοσύνη πλατιών κοινωνικών στρωμάτων.

Παρόλα αυτά, από τις δημοσιεύσεις ενός εκ των διαχειριστών της ομάδας στο Facebook, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το γκρουπ χειρίζονται αντι-εμβολιαστές οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να ψαρέψουν στα θολά νερά της αγανάκτησης που προέκυψε σε πολύ κόσμο εξαιτίας των διχαστικών μέτρων που πρότεινε η κυβέρνηση.

Όπως χαρακτηριστικά  φαίνεται να αναφέρεται στις «Θέσεις της ομάδας»: «Δεν έχουμε Πρόβλημα με τα Μέλη που Εμβολιάστηκαν. Είμαστε Αρνητικοί στο θέμα του Εμβολίου . Δεν είμαστε Υπέρ του Διαχωρισμού του Κόσμου. Είμαστε Υπέρ της Ελεύθερης Κίνησης στα Μαγαζιά. Είμαστε Κατά της Επίδειξης διαφόρων ραπιντ τεστ κλπ  Εγγράφων και τον Διαχωρισμό των Καταστημάτων σε μεικτά κ μη Μεικτά. Δεν επικροτούμε όσους Εμβολιάστηκαν Αλλά και δεν μπαίνουμε στο Κόλπο του Διαχωρισμού της Κοινωνίας. Στην Ομάδα Υποστηρίζουμε την Άρνηση για τον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό Αυτές είναι οι Θέσεις μας.»

 

Δείτε ορισμένες ακόμα αναρτήσεις που μποϊκοτάρουν τους εμβολιασμούς:

Όπως βέβαια αναφέρθηκε και παραπάνω, δεν τάσσονται όλα τα μέλη ενάντια στους εμβολιασμούς. Στο γκρουπ μπορεί να συναντήσει κανείς από ανθρώπους που τάσσονται ενάντια στους εμβολιασμούς, μέχρι εμβολιασμένους που έχουν ωστόσο σοβαρότατες ενστάσεις για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και που αισθάνονται ότι η κυβέρνηση διαχωρίζει τους πολίτες σε α’ και β’ διαλογής.

Αν, φυσικά, η κυβέρνηση δεν είχε υποπέσει σε τόσες αντιφάσεις, παλινωδίες, και τιμωρητικές λογικές και δεν είχε επιλέξει την οδό τους υγειονομικού σαμποτάζ χάριν εξυπηρέτησης μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων, οι ελάχιστοι -προς στιγμή- οργανωμένοι αντιεμβολιαστές δεν θα είχαν καν την ευκαιρία να επιχειρήσουν να «συνομιλήσουν» με ανθρώπους εγκλωβισμένους στα κοινωνικά αδιέξοδα που παράγει η κυβερνητική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και των δυσβάσταχτων οικονομικών συνεπειών που παράγονται από αυτήν.

 

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…