Συστήνεται αυτοτελής υπηρεσία ασύλου

[…]

Τη σύσταση αυτοτελούς υπηρεσίας ασύλου, με γραφεία σε ολόκληρη τη χώρα και ανεξάρτητη αρχή προσφυγών, προβλέπει το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου χορήγησης ασύλου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, δημιουργούνται επίσης υπηρεσίες και κέντρα πρώτης υποδοχής, όπου θα διασφαλίζονται οι συνθήκες σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται οι διαδικασίες για την οικειοθελή αποχώρηση ή την αναγκαστική απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών και οι όροι για την προσωρινή αναβολή της απομάκρυνσης καθώς και οι χώροι διοικητικής κράτησης των μεταναστών.

Ο κ. Παπουτσής είπε ότι η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα αλλά έχουμε την υποχρέωση να εγγυηθούμε τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, την ασφάλεια του έλληνα πολίτη και την πιστή εφαρμογή του νόμου. Τόνισε επίσης πως δε θα επιτρέψει την πολιτική εκμετάλλευση των μεταναστών από εκείνους που ενισχύουν φαινόμενα ρατσισμού στην ελληνική κοινωνία αλλά ούτε και εκείνους που με προκατασκευασμένα γεγονότα επιχειρούν να δυναμιτίσουν την πορεία προς το μέλλον.

Πηγή: skai.gr

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως