Newsroom

Newsroom

Σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη για το αντιρατσιστικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, του προέδρου…

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Αντικείμενο της συζήτησης είναι τι φλέγον ζήτημα που έχει ανακλυψει στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Οι ενδοκυβερνητικοί τριγμοί είναι τεράστιοι. Η ΝΔ θεωρεί ότι το ισχύον πλαίσιο
είναι επαρκές για το ρατσισμό και δέχεται απλώς βελτιώσεις. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θεωρουν απαραίτητο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και ζητούν την άμεση κατάθεσή του στη Βουλή.

Νωρίτερα δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ), η οποία αναφέρει ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τον ρατσισμό επαρκεί. Η έκθεση, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, φαίνεται ότι εντοπίζει αντισυνταγματικές διατάξεις, ενώ κάνει λόγο και για αόριστες αναφορές μέσα στο κείμενο του νομοσχεδίου.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποόα αναφέρει ότι «κακή υπηρεσία προσφέρει στην κυβέρνηση και την αναγκαία συνεννόηση των κυβερνητικών εταίρων όποιος είχε την έμπνευση να επισπευσθεί η διατύπωση και άμεση δημοσιοποίηση του πρακτικού της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λίγες μόνον ώρες πριν από τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών σήμερα το απόγευμα».

Σφοδρότατη επίθεση, εξαπέλυσε όμως στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στη ΝΔ.

«Με τον Πρωθυπουργό να αναλαμβάνει προσωπικά τον ενταφιασμό του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στο πλαίσιο της στρατηγικής προσεταιρισμού της Χρυσής Αυγής, οι υπόλοιποι κυβερνητικοί εταίροι καλούνται να δείξουν αν επιλέγουν για τον εαυτό τους το ρόλο του άβουλου μνημονιακού δορυφόρου» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και συμπληρώνει ότι «είναι παραπάνω από προφανές ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη όχι μόνο να απαντήσει στην άνοδο της ρατσιστικής βίας, αλλά κυρίως στα κοινωνικά ερείπια του μνημονίου, παρά τις κενές περιεχομένου και ουσίας τεχνητές ενέσεις αισιοδοξίας» σημειώνει μεταξύ άλλων η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…