Newsroom

Newsroom

Σύσκεψη για τα κοινωνικά θέματα

Σύσκεψη για κοινωνικά θέματα θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, στις 12.00 στη Βουλή. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν…

Σύσκεψη για κοινωνικά θέματα θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, στις 12.00 στη Βουλή.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, η υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη και Γ. Κουτρουμάνης, αντίστοιχα, καθώς επίσης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Η. Κικίλιας και ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος.
Χθες, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης προχώρησε σε «πρόβα τζενεράλε» για τη λειτουργία της κυβέρνησης με γρηγορότερους και αποτελεσματικούς ρυθμούς και με πλήρη ανάληψη των ευθυνών του κάθε υπουργού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους, από το… πρώτο λεπτό της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής για την οικονομία και την ανάπτυξη, οι συμμετέχοντες αντελήφθησαν ότι ο κ. Παπανδρέου ήθελε, χωρίς υπεκφυγές, συγκεκριμένες απαντήσεις για τις αναιτιολόγητες καθυστερήσεις και το «διά ταύτα».

Τους ενεχείρησε λοιπόν ερωτηματολόγιο, καλώντας τους να το συμπληρώσουν και -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- αμέσως μετά ξεκίνησε η συζήτηση με βάση τις απαντήσεις τους. «Ποιες είναι οι πέντε βασικές προτεραιότητες του υπουργείου σας και πώς θα στηρίξετε την προώθησή τους διοικητικά, πώς θα αντιμετωπίσετε τη γραφειοκρατία, ποια είναι τα εμπόδια που συναντάτε και από ποια συναρμόδια υπουργεία;…». Αυτά και άλλα πολλά αναφέρονταν στο «μπιλιέτο» που παρέλαβαν, συμπλήρωσαν και έδωσαν πίσω οι υπουργοί: οι κ. Παπακωνσταντίνου, Ρέππας, Χρυσοχοΐδης, Παμπούκης, Γερουλάνος, Σκανδαλίδης και η κυρία Μπιρμπίλη.
http://www.ethnos.gr