ΣΥΡΙΖΑ: Θα σπάσει ο κύκλος ή θα δούμε ακόμη μία μάταιη παράταση για τις ταυτότητες;

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι μία εβδομάδα πριν εκπνεύσει και η τρίτη παράταση που έχει δοθεί από την κυβέρνηση (30/6) για τον διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικαλείται τον κορονοϊό, ούτως ώστε να δικαιολογήσει τις αλλεπάλληλες παρατάσεις και καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί.

ek syriz

«Δεν ξέρουμε αν ο κορονοϊός επηρεάζει και τη φωτογραφία», σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές του κόμματος για το θέμα το οποίο είχε ασχοληθεί εκτενώς το Documento τον Φεβρουάριο

Την ίδια ώρα, οι ερωτήσεις που τέθηκαν στη Βουλή από την Όλγα Γεροβασίλη και 44 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον διαγωνισμό των 515.403.956 ευρώ παραμένουν αναπάντητες.

Στην ερώτηση αν αποσύρθηκε ο φωτογραφικός όρος για έγχρωμη φωτογραφία συγκεκριμένης τεχνολογίας, κατά παραδοχή όσων κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση απαντά ότι ο όρος για έγχρωμη φωτογραφία θα μπορεί να παρασχεθεί «με τουλάχιστον έξι σύγχρονες διαφορετικές τεχνολογίες».

«Σε ποιες χώρες της Ε.Ε. εφαρμόζονται ήδη αυτές οι «έξι σύγχρονες τεχνολογίες;», διερωτώνται οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν:

«Πριν ένα χρόνο η Κυβέρνηση ματαίωσε και επαναπροκήρυξε τον διαγωνισμό, προβλέποντας έγχρωμη αντί για ασπρόμαυρη φωτογραφία, με μία μη προτυποποιημένη τεχνολογία που διαθέτουν ορισμένα μόνο εταιρικά σχήματα. Η πρακτική αυτή δεν ακολουθείται στην ΕΕ, όπου 24 από τις 28 χώρες εκδίδουν δελτία με ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Η μειωμένη συμμετοχή υποψηφίων αναδόχων και η νόθευση του ανταγωνισμού οδηγεί σε κατακόρυφη αύξηση του κόστους και εξάντληση του προϋπολογισμού.

Μάλιστα, αν και οι προθεσμίες για την υποχρεωτική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1157 για τον νέο τύπο ταυτοτήτων είναι ασφυκτικές, η Κυβέρνηση έχει ξεφύγει παντελώς από το χρονοδιάγραμμα που έγκαιρα είχε τεθεί επί ΣΥΡΙΖΑ».

«Εδώ και ένα χρόνο το μόνο που έχει καταφέρει το «επιτελικό κράτος» της Κυβέρνησης είναι να μην έχουν κατατεθεί ακόμη ούτε καν προσφορές από τους υποψηφίους.

Στις 30.06.2020 θα σπάσει ο κύκλος των παρατάσεων ή θα δούμε μια ακόμη μάταιη παράταση; Οι απευθείας αναθέσεις «λόγω κατεπείγοντος» καραδοκούν…», καταλήγουν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 

«Doukas for president» – Το χιουμοριστικό βίντεο του Χάρη Δούκα με τη Σάσα Σταμάτη και το debate με… Τραμπ

ΔΟΥΚΑΣ 1

«Doukas for president» – Το χιουμοριστικό βίντεο του Χάρη Δούκα με τη Σάσα Σταμάτη και το debate με… Τραμπ

Η δημοσιογράφος και ο δήμαρχος Αθηναίων «ανακοίνωσαν» την υποψηφιότητα του για την προεδρία των ΗΠΑ