ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η κόντρα Γεροβασίλη-Κασσελάκη

Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του συνεδρίου

ΚΑΣΣ ΓΕΡΟ

Σε ακύρωση των εκλογών για πρόεδρο οδηγήθηκε τελικά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μία θυελλώδη διαδικασία, με αντικρουόμενες δηλώσεις, ανατροπές και ένα ατέλειωτο πινγκ πονγκ ευθυνών.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τέλος οι εκλογές – Καταψήφισε το συνέδριο

Η συμβιβαστική παρέμβαση του Σωκράτη Φάμελλου ο οποίος ζήτησε να μην γίνουν εκλογές και το Συνέδριο να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου, φαίνεται πως δεν στάθηκε ικανό για να σβήσει την φωτιά και την κόντρα που έχει ξεσπάσει, εντός του συνεδρίου, μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο εκρηκτικός διάλογος Γεροβασίλη – Κασσελάκη

Είχε προηγηθεί μια πολύ έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην Όλγα Γεροβασίλη και τον Στέφανο Κασσελάκη και μάλιστα από το βήμα του συνεδρίου.

Η κα Γεροβασίλη απαντώντας στην ομιλία του προέδρου κι ενώ είχε μεσολαβήσει η πρόταση Φάμελλου – Παππά – Τσίπρα και άλλων να μην διεξαχθούν εκλογές, είπε «Στέφανε εάν ανακαλέσεις το “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε” σταματάμε εδώ, αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό. Περιμένω».

Η κα Γεροβασίλη σημείωσε «στην Αριστερά, δεν ξέρω εάν εννοούμε όλοι το ίδιο και δεν εννοώ τον πρόεδρο, λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό κάτι δεν καταλαβαίνει».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε «Αγαπητέ Στέφανε εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες. Εάν θες εκλογές σε δέκα ημέρες κάνε τις μόνος σου».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «επιτέλους να το συνειδητοποιήσουμε, δεν είστε σκάκι». Ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε για να δηλώσει «εάν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω κανέναν λόγο να πάω σε εκλογές», με την Όλγα Γεροβασίλη να υπογραμμίζει «συντρόφοι, συντρόφισσες το σώμα είναι κυρίαρχο, σε δέκα μέρες προφανώς είναι αστείο να μιλάμε για εκλογές. Επομένως εάν θες εκλογές κάνε τις μόνος σου πρόεδρε. Δεν υπάρχει λευκή επιταγή».

Πώς να προχωρήσουμε έτσι;

«Όλα ή τίποτα» είχε δηλώσει νωρίτερα στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας στη διεξαγωγή των εκλογών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά «πώς γίνεται να ζητά εκλογές ο τέως πρόεδρος, ο νυν πρόεδρος και να υπάρχει και άλλη υποψηφιότητα και να προχωρήσουμε έτσι;»

Κάνοντας επίκληση για ακόμη μια φορά προς τα μέλη ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε «δεν θα σας προδώσω ποτέ» για να υπογραμμίσει «τώρα ήρθε η ώρα, τώρα είναι η ώρα για όλα ή τίποτα».

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε εκλογές στις 10 Μαρτίου αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τη ν Όλγα Γεροβασίλη και όσους τη στηρίζουν επισημαίνοντας «κάποιοι έχουν στο μυαλό τους χρονοδιάγραμμα, ενώ γνωρίζουν ότι το συνέδριο μπορεί να αποφανθεί ως ανώτερο όργανο του κόμματος και το καταστατικό επιτρέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών εφόσον επίκειται η διενέργεια εκλογών εθνικής κλίμακας».

 

Συνεχίζοντας την κριτική του ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ανάμεσα σε άλλα:

  • Τι ζητούν όμως όσοι θέλουν έναν μήνα προεκλογική περίοδο για εκλογές; Πάνω από έναν μήνα η χώρα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση;
  • Και ύστερα Πάσχα και στο καπάκι προεκλογική περίοδος ευρωεκλογών για σίγουρη αποτυχία.
  • Έχουν σχέδιο να πάμε σε ευρωεκλογές με εμένα να λιώνω τα παπούτσια μου σε όλη την Ελλάδα και εκείνοι να βγαίνουν στα κανάλια και να μειώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Σηκωθείτε όρθιοι, πάρτε το κόμμα στα χέρια σας, δικό σας είναι. Δείτε ποιοι χειροκροτούν. Τι κάνουμε εμείς σύντροφοι και συντρόφισσες απέναντι σε αυτούς τους λίγους; Που κάθονται σε μερικές από τις πρώτες σειρές και μέσα σε ένα στάδιο που χειροκροτεί έχουν σταυρώσει τα χέρια; Τι κάνουμε που θεωρούν τους εαυτούς τους καθοδηγητές και εξεγείρονται όταν ο πρόεδρος ακούει αυτούς που κάθονται στις κερκίδες; Εσάς δεν σας ρώτησαν ποτέ για τίποτα.
  • Παίζουν επί μήνες στην πλάτη μας σκάκι επίδοιξοι βασιλιάδες και βασίλισσες;
  • Με τη θέλησή σας, με ξεκάθαρη εντολή να μετασχηματίσω τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο κόμμα με μηχανισμό ακριβώς για να τραντάξει τα οφίτσια.

Αμέσως μετά άρχισαν οι «διαρροές» από τα δύο στρατόπεδα των μονομάχων που επιδόθηκαν σε ένα «blame game» για το ποιος ήταν τελικά εκείνος που υποχώρησε.

Με στίχους από τις Τρύπες έκανε παρέμβαση το Κασσελάκης

«Λύτρωση τώρα. Αντεπίθεση τώρα, απέναντι σε ό,τι σε καίει, σ’ ό,τι σου τρώει την ψυχή», με δόση από τους στίχους του τραγουδιού Γιορτή, από τις Τρύπες τονίζει  χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πρώτη ανάρτησή του μετά την απόφαση του 4ου Συνεδρίου του κόμματος ότι δεν χρειάζονται νέες εκλογές για πρόεδρο

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία και να πάμε σε ένα νέο ρινγκ.

Τι κάνουμε όλοι εμείς απέναντι σε αυτούς τους λίγους;
Επανίδρυση.
Νέα Όργανα.
Αξιοπιστία.
Αξιοκρατία.
Ανάσα δημοκρατίας τώρα.
Λύτρωση τώρα.
Αντεπίθεση τώρα, απέναντι σε ό,τι σε καίει, σ’ ό,τι σου τρώει την ψυχή.

 

 

Όλγα Γεροβασίλη: «δεν απέσυρα την υποψηφιότητά μου» 

Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως «δεν απέσυρα την υποψηφιότητά μου» και χαρακτήρισε «διαλυτική τη σημερινή λειτουργία, ορόσημο οι ευρωεκλογές, τα καταστατικά δεν αλλάζουν με μια απόφαση προέδρου. Συμφωνώ με Κασσελάκη ότι έπεσαν οι μάσκες».

Διευκρινίσεις Ρήγα

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το πως οδηγηθήκαμε σε ακύρωση των εκλογών προχώρησε ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Πάνος Ρήγας.

«Για να ξεκινήσει οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να εγκρίνει το σώμα του συνεδρίου. Η πρόταση Κασσελάκη για εκλογές ήταν πακέτο με ημερομηνία, 10 Μαρτίου» σημείωσε.

Για να προσθέσει ότι: «Ζήτησα διευκρίνιση για την πρόταση Γεροβασίλη, η οποία είπε πως αν είναι να πάμε 10 Μαρτίου να πάει μόνος του. Σαφής η αποδοχή του συνεδρίου να πάμε συντεταγμένα στις ευρωεκλογές».

Τόνισε, δε, πως «η παρέμβαση Κασσελάκη έγινε γιατί είχε αποσύρει την πρόταση της η Γεροβασίλη».

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε πως «δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…