ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καταθέτει προτάσεις για ακρίβεια, διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας και για τις υιοθεσίες παιδιών

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκληρώθηκαν με την έγκριση των δύο κειμένων της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και του Σχεδίου Θέσεων για το Συνέδριο.

syriza grafeia 0

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλίας του κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής έκανε λόγο για σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα μεταξύ των οποίων θα είναι ο διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους και η διευκόλυνση της υιοθεσίας, όπως και μέτρα για την ακρίβεια.

Μίλησε για κοστολογημένες και αιτιολογημένες προτάσεις, ενώ όσον αφορά την ανασυγκρότηση του κράτους, ο ίδιος την χαρακτήρισε ως ρηξικέλευθο πρόγραμμα.

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε τη διαδικασία κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου, και έτσι, στις 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Όπως αναφέρεται, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν βιογραφικά στον i-syriza. Θα υπάρξει μία πρώτη αξιολόγηση από την Πολιτική Γραμματεία και η τελική λίστα θα τεθεί προς έγκριση πάλι μέσω του i-syriza στο σύνολο των μελών του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι «η προκριματική διαδικασία του ευρωψηφοδελτίου είναι μία πρόταση τομής, θα βοηθήσει κόσμο να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να μας γνωρίσει». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «και εγώ αν δεν είχα γνωρίσει τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «η πρόταση δεν είναι πυροτέχνημα, έχει βάση και θα συζητηθεί στο συνέδριο του κόμματος. Ωστόσο σημείωσε ότι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει», αναφερόμενος στην πρόταση των Ραγκούση, Θεοχαρόπουλο και Ζαχαριάδη να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους ευρωσοσιαλιστές.

Το κείμενο της απόφασης εγκρίθηκε ομόφωνα ενώ το Σχέδιο Θέσεων εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών με δύο λευκά.

Πηγή: documentonews.gr

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.