ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ : Η εισαγγελέας αποδόμησε το αφήγημα της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες

Την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τονίζοντας ότι απέδωσε με πληρότητα την αλήθεια.

SYRIZA 1 1

Η σημερινή πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου απέδωσε με πληρότητα την αλήθεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει: «Μετά την αθώωση Κρέτσου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έρχεται σήμερα η πρόταση της εισαγγελέως, κυρίας Σμυρλή, στο Ειδικό Δικαστήριο για να αποδομήσει όλο το κατηγορητήριο αλλά και το αφήγημα της κυβέρνησης για δήθεν στημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εισαγγελική πρόταση απέδωσε με πληρότητα την αλήθεια».

«Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχής για τον κατηγορούμενο. Καμία παρέμβαση δεν έκανε ο κ. Παππάς υπέρ κάποιου υποψηφίου ούτε ειδικά για την εταιρεία του κ. Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Είχε την ίδια ίση μεταχείριση όπως και οι άλλοι υπερθεματιστές. Δεν δόθηκε καν δυνατότητα αποπληρωμής με περισσότερες δόσεις. Από κανένα σημείο της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος Νίκος Παππάς δεν τήρησε τους όρους του διαγωνισμού. Με οποιονδήποτε τρόπο δεν ευνοήθηκε η εταιρεία συμφερόντων Καλογρίτσα» σημείωσε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή κατά την αγόρευσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Σμυρλή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Νίκος Παππάς θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του διαγωνισμού, να ευνοήσει κάποιον υποψήφιο με καλύτερους όρους για την καταβολή του ποσού ή με την παράταση στην καταβολή του τιμήματος. Ωστόσο, δεν έγινε καμία παρέμβαση που θα δημιουργούσε μεροληψία υπέρ κάποιου υποψηφίου ή συγκεκριμένα της εταιρεία του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Καμία τέτοια ενέργεια δεν σημειώθηκε εκ μέρους του Ν. Παππά. Καμία Υπουργική Απόφαση, καμία ενέργεια, ενώ θα είχε τη δυνατότητα είπε η εισαγγελέας στην πρότασή της σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Συνεχίζοντας, η Όλγα Σμυρλή σημείωσε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Νίκος Παππάς δεν τήρησε τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού. Με κανέναν τρόπο δεν ευνοήθηκε η συμμετοχή της εταιρείας του Ιωάννα Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας σημείωσε ότι η εταιρεία Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είχε την ίδια και ισότιμη αντιμετώπιση με όλους τους άλλους υποψήφιους. Ο Νίκος Παππάς δεν έδωσε τη δυνατότητα καταβολής του ποσού σε περισσότερες δόσεις συμπλήρωσε η Όλγα Σμυρλή.

Παράλληλα, η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου κατά την πρότασή της ανέφερε ότι τα μέλη της επιτροπής και ο τότε ΓΓ Λευτέρης Κρέτσος κατηγορήθηκαν για ψευδή βεβαίωση ότι τα οικονομικά μέσα του κ. Καλογρίτσα δεν αρκούσαν να δικαιολογήσουν το προσφερθέν πόσο στον διαγωνισμό. Όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια κατηγορία που αποδόθηκε στον ΓΓ Λ Κρέτσο και τα μέλη της επιτροπής αποδίδεται και στον Ν. Παππά που είναι και η μόνη κατηγορία ως παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με κατηγορία, όφειλε να μεριμνήσει για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των προσωρινών υπερθεματιστών. Ο Νίκος Παππάς δεν σημαίνει ότι έπρεπε να συμμετάσχει στον σχετικό έλεγχο, καθώς απαιτούνταν ειδικές γνώσεις γι αυτό και συστάθηκε αρμόδια επιτροπή και υπήρξε συνεργασία με ανεξάρτητη εταιρεία. Επιβαλλόταν να απέχει. Αν εμπλεκόταν στον έλεγχο και προέβαλε τα δικά του αποτελέσματα, θα ήταν αντίθετο με διαδικασία. Καμία παρέμβαση στη διαδικασία ελέγχου από τον Ν. Παππά υπέρ Καλογρίτσα ξεκαθάρισε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου.

Σε άλλο σημείο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η Όλγα Σμυρλή τόνισε ότι η κατηγορία σε βάρος Παππά στερείται οποίας άλλης αναφοράς θα μπορούσε να αποτελεί παραβίαση του νόμου και παράβαση των καθηκόντων του. Μεγαλύτερη απόδειξη ότι η διαδικασία λειτούργησε χωρίς βοήθεια υπέρ Καλογρίτσα είναι ότι δεν κατέστη δυνατή η λήψη άδειας από αυτή. Και έτσι καταρρίπτεται η κατηγορία τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στα sms που είχε παρουσιάσει η πλευρά Καλογρίτσα, με την εισαγγελέα να τονίζει ότι τα φερόμενα sms όπως διαπιστώθηκε, δεν προέρχονται από αποτύπωση αυτών των φερόμενων ανταλλαγέντων μηνυμάτων από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Αυτός είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός τρόπος αξιόπιστος και πέραν κάθε αμφιβολίας αξιοποίησης τους.

«Δεν μπορεί να γίνει δεκτός άλλος τρόπος αξιοποίησης τους, καθώς δεν έχουν τα εχέγγυα αληθοφάνεια. Δεν επιτρέπεται να ληφθούν υπόψη ως αποδεικτικά στοιχεία. Δεν θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά από το Ειδικό Δικαστήριο» είπε η Όλγα Σμυρλή σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…