ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια συμφωνίας για τον οδικό χάρτη – Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη

Σε ήπιους τόνους και με διάθεση εξεύρεσης μιας κοινής λύσης σε ότι αφορά τον οδικό χάρτη για τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Συνεδρίου και της εκλογής του νέου Προέδρου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα.

391592 syriza123

Οι ενδοτασικές προτάσεις της Κίνησης Μελών και της ΡΕΝΕ για παράταση του χρόνου διεξαγωγής εκλογών για τον νέο Πρόεδρο για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, φαίνεται ότι δεν τέθηκαν με ιδιαίτερη ένταση στο τραπέζι της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Συνεπώς, στη κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας επικυρώθηκε η απόφαση που είχε ληφθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και αφορά την πραγματοποίηση του Διαρκούς Συνεδρίου στις 25-26 Αυγούστου και την εκλογή Προέδρου εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτέμβρη.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι υπήρχε διάθεσε για εξεύρεση μιας κοινής και αποδεκτής λύσης αναφορικά με τον οδικό χάρτη, κορυφαία στελέχη του -πάλαι ποτέ- Προεδρικού μπλοκ ζήτησαν μια μικρή παράταση στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών για τον νέο Πρόεδρο.

Ξεκίνησε η συζήτηση για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές

Σε ότι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πληροφορίες του documentonews.gr, αναφέρουν ότι η συζήτηση που ξεκίνησε στο πλαίσιο της σημερινής διαδικασίας θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για να σχηματοποιήσει μια ελάχιστη βάση εισήγησης προς τη Κεντρική Επιτροπή.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης, η συζήτηση φάνηκε να ξεκινάει από μηδενική βάση σε ότι αφορά τα κενά στις περιοχές όπου δεν είχε οριστεί υποψήφιος για τις εκλογές. Ενδεικτικό του πόσο «πίσω» έχει μείνει η κουβέντα ήταν το γεγονός ότι από τη σημερινή κουβέντα δεν προέκυψε απόλυτη συμφωνία για τον υποψήφιο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια της Αθήνας.

Μπορεί, βέβαια, το όνομα του Δημάρχου Ρέντη – Νίκαιας, Γιώργου Ιωακειμίδη να έπεσε στο τραπέζι και να συζητήθηκε εκτενώς, όμως δεν πάρθηκε κάποια οριστική απόφαση.

Μάλιστα, προκειμένου να προκύψουν ορισμένες προτάσεις πριν την εκ νέου συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένεται να συνεδριάσει η ομάδα που έχει αναλάβει τα αυτοδιοικητικά ζητήματα και η οποία αποτελείται από τους Χρήστο Σπίρτζη, Κώστα Ζαχαριάδη Θοδωρή Γκοτσόπουλο, Μίλτο Χατζηγιάννακη, Μαρίνο Ρουσσιά, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κατερίνα Κνήτου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ασκήθηκε κριτική προς τον κ. Σπίρτζη για «καθυστερήσεις» στο ζήτημα εύρεσης υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμους και Περιφέρειες, δεδομένου ότι εκείνος είχε επιφορτιστεί με το δύσκολο αυτό έργο από τον Αλέξη Τσίπρα.

Την Τρίτη συνεδριάζει το Προεδρείο της Κ.Ο.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με σκοπό να «μοιράσει» χρεώσεις για τις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος αναμένεται να έχει συνάντηση για το θέμα των αποδήμων με του Νίκη Κεραμέως και κ. Λιβάνιο κατόπιν αιτήματός τους.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…