ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκθέσεις του FBI έδειξαν πώς στήθηκε το μεγάλο «πάρτι» της Novartis

«Η  δημοσιοποίηση των στοιχείων «έκαψε» τελικά τους ίδιους τους εμπνευστές της μετατροπής του μεγάλου σκανδάλου, σε σκευωρία», αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εκθέσεις του FBI, οι οποίες περιγράφουν λεπτομερειακά κάθε πτυχή του σκανδάλου Novartis από το 2016 έως το 2018.  

novartis

«Έγγραφα βόμβα που επαναφέρουν στο προσκήνιο το πραγματικό σκάνδαλο Novartis, αποκαλύπτονται από τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που έφτασαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής», αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα έγγραφα των αμερικανικών αρχών βασίζονται σε έρευνα του FBI και αναφέρονται στην περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. Στο περιεχόμενο των επιστολών των αμερικανικών αρχών προς την ελληνική δικαιοσύνη, περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια πως στήθηκε το σκάνδαλό, πως γίνονταν οι παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχους, η δράση των εταιρειών που ξέπλεναν το «μαύρο χρήμα» της Novartis και ποια πολιτικά πρόσωπα συμμετείχαν στο μεγάλο «πάρτι» της φαρμακοβιομηχανίας. Επίσης αποκαλύπτεται ότι τα στοιχεία αυτά ήταν γνωστά στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αρκετό καιρό πριν η κ. Ελένη Τουλουπάκη τεθεί επικεφαλής της», τονίζουν.

«Για μια ακόμη φορά, η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) έσπευσε να διαρρεύσει επιλεκτικά το συγκεκριμένο υλικό, στην προσπάθεια υποβάθμισης των στοιχείων και απαξίωσης της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μόνο που η δημοσιοποίηση των στοιχείων «έκαψε» τελικά τους ίδιους τους εμπνευστές της μετατροπής του μεγάλου σκανδάλου, σε σκευωρία», καταλήγουν.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…