ΣΥΡΙΖΑ μετά τη «βόμβα» Φουρθιώτη: «Nα απαντήσει η κυβέρνηση για τον δημόσιο εκβιασμό»

«Αναμένουμε και ελπίζουμε ο κατήφορος να έχει ένα τέλος»

Απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις επαφές του υπόδικου Μένιου Φουρθιώτη με τον υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, όπως τις δημοσιοποίησε ο πρώτος, απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο νωρίτερα, ο Μένιος Φουρθιώτης προχώρησε σε ανάρτηση «βόμβα» που εξέθεσε την κυβέρνηση, αφού ο κ. Φουρθιώτης εξαπέλυσε δημόσια επίθεση προς τον υπουργό Επικρατείας της ΝΔ Γιώργο Γεραπετρίτη καθώς και τον Νίκο Ρωμανό, διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ – εκθέτοντας προσωπικές τους συνομιλίες μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Η ανάρτηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε κάνει νύξη στη Βουλή για το θέμα και ο Γεραπετριτης του είχε επιτεθεί τον περασμένο Νοέμβρη. Ο δημόσιος εκβιασμός από έναν υπόδικο προκάλεσε στη συνέχεια την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προχώρησε σε ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο κ. Φουρθιώτης απευθύνεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και αποκαλύπτει μια σειρά από τηλεφωνικές κλήσεις που είχε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης, και τον Νίκο Ρωμανό, διευθυντή του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Φουρθιώτης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γράφει: «Κύριε Τσίπρα περιμένω πρόσκληση σας για να απαντήσω εγώ ποιος και με ποιον γνωρίζετε… αρχίζω με αυτή τη δημοσίευση και έρχονται γραπτά μηνύματα»…

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα σημειώνοντας ότι ο δημόσιος εκβιασμός ενός υπουργού από έναν υπόδικο αποτελεί διασυρμό, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την απόφαση του υπόδικου και προστατευόμενου του Μαξίμου κ. Φουρθιώτη να δώσει στη δημοσιότητα τις στενές επαφές του με τον υπουργό Επικράτειας και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Επειδή ωστόσο ο δημόσιος εκβιασμός ενός υπουργού από έναν υπόδικο αποτελεί διασυρμό, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον υπουργό του να δώσουν τώρα τα πάντα στη δημοσιότητα και κυρίως να απαντήσουν:

– Ποιος ο λόγος των αλλεπάλληλων κλήσεων του υπουργού επικρατείας με τον υπόδικο Φουρθιώτη;

– Υπάρχουν πράγματι μηνύματα και αν ναι ποιο το περιεχόμενό τους;

Αναμένουμε και ελπίζουμε ο κατήφορος να έχει ένα τέλος».

Λάρισα: Εργατικό ατύχημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – 65χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία

Λάρισα: Εργατικό ατύχημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – 65χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία

Ηλεκτρικό ρεύμα χτύπησε έναν άνδρα στα μαγειρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Το