Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Κηρύσσουμε λήξη στο πένθος και σημαίνουμε συναγερμό μάχης»

Κρίσιμη στιγμή για την πορεία και τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά το εκλογικό σοκ της 21ης Μαΐου.

5898354

Ξεκίνησε με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά την οποία θα αποτιμηθούν τα αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα που έλαβε το κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στόχος της συνεδρίασης της ΚΕ είναι η ανασυγκρότηση και η χάραξη νέας στρατηγικής ενόψει της εκλογικής μάχης της 25ης Ιουνίου.

Η συνεδρίαση της ΚΕ αποτελεί κρίσιμη στιγμή για την πορεία και τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά το εκλογικό σοκ της 21ης Μαΐου.

Η σημερινή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που θα πραγματοποιηθεί υπό την σκιά της βαριάς ήττας που καταγράφηκε στις κάλπες της απλής αναλογικής αναμένεται να είναι γεμάτη εκπλήξεις. Η πρωτοβουλία κινήσεων για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα θέσει εισηγητικά τους βασικούς άξονες του απολογισμού, όσο και του σχεδίου που θα ακολουθηθεί για τη μάχη της δεύτερης κάλπης αλλά και την ανασυγκρότηση στο εσωτερικό του κόμματος.

Κόμμα μακράς διάρκειας και όχι περιορισμένου σκοπού
Μπορεί η περίοδος των μνημονίων και της συνεπακόλουθης κρίσης του πολιτικού συστήματος να ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων, όμως σήμερα τα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα έχουν αλλάξει, αναδεικνύοντας την ανάγκη επανατοποθέτησης. Αρχής γενομένης από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο κομματικός οργανισμός της Αριστεράς καλείται να παράξει ένα σχέδιο που θα αμφισβητεί το στρατήγημα των συστημικών πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων της χώρας, το οποίο, δεν είναι άλλο από αυτό που έχουν ήδη αναφέρει πηγές της Κουμουνδούρου: Η ανασύσταση ενός βολικού δικομματισμού που θα θέσει εκτός πολιτικού ανταγωνισμού τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Το ίδιο σχέδιο αλλά με διαφορετικά λόγια, είχε αποκαλύψει και παλαιότερα ο τέως Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι ο πολιτικός στόχος είναι να θεωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ παρένθεση και να «εξοντωθεί»… θεσμικά.