ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε τη στροφή 180 μοιρών για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Στη σημερινή συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την πιστή τήρηση και πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

NewsRoom 14/01/2021 | 21:02

O ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σκωπτικά τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Βορείου Μακεδονίας, Οσμάνι. Η αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε πως «χαιρετίζει τη στάση του πρωθυπουργού που τηρεί και τιμά πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών», καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη τόσο προς τον λαό, όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «ο κ. Μητσοτάκης αφού πρώτα προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου αναταραχή στη χώρα με τον ακραίο λαϊκισμό του, αφού πρώτα ταυτίστηκε με τη Χρυσή Αυγή στη ρητορική μίσους κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αφού εξέθεσε την Ελλάδα διεθνώς με την υποκρισία του, σήμερα ολοκλήρωσε τη στροφή 180 μοιρών στο θέμα αυτό.

Ως ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζουμε τη σημερινή στάση του κυρίου Μητσοτάκη, που τηρεί και τιμά πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον επίσημο τρόπο. Ως επόμενο βήμα αναμένουμε την οφειλόμενη από αυτόν συγγνώμη τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ που συκοφάντησε, όσο και προς τον ελληνικό λαό τον οποίο εξαπάτησε με ψεύδη»

«Με το καλό να φέρει και προς κύρωση επιτέλους τις διμερείς συμφωνίες στη Βουλή που αναβάλλει, γιατί φοβάται το ίδιο του το κόμμα» καταλήγει με νόημα η αξιωματική αντιπολίτευση.