ΧΚ

Χρήστος Κυμπιζής

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζεται πρόταση για άμεση εκλογή νέας ΚΕ και ΠΓ – Το διαψεύδει ο Στ. Κασσελάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ετοιμαστεί κείμενο, το οποίο αύριο, στην πρώτη μέρα του Συνεδρίου, θα κατατεθεί στο προεδρείο

6123787

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ετοιμαστεί κείμενο, το οποίο αύριο, στην πρώτη μέρα του Συνεδρίου, θα κατατεθεί στο προεδρείο και στόχος είναι να τεθεί σε ψηφοφορία από τα μέλη.

Αυτό το κείμενο θα επισημαίνει πως είναι αναγκαίο να εκλεχθεί άμεσα νέα Κεντρική Επιτροπή, άρα και νέα Πολιτική Γραμματεία. Θα υπάρχει πρόταση, οι εκλογές να γίνουν δύο εβδομάδες μετά το Συνέδριο, από τη βάση (και με φυσική παρουσία και ηλεκτρονικά), ταυτόχρονα με τις εκλογές για τα Συντονιστικά των Οργανώσεων και για τις Νομαρχιακές.

Πάντως, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει στο documentonews.gr κατηγορηματικά ότι βρίσκεται πίσω από μια τέτοια κίνηση. 

Υπάρχουν κάποιοι στο κόμμα, οι οποίοι θεωρούν πως τα νυν κομματικά Όργανα δεν έχουν την απαιτούμενη νομιμοποίηση και πως θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί μετά την εκλογική ήττα του Καλοκαιριού και την αλλαγή ηγεσίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη, η οποία στην Κεντρική Επιτροπή του Ιουλίου είχε προτείνει την παραίτηση της Πολιτικής Γραμματείας. «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γίνει πλυντήριο ευθυνών της συλλογικής ηγεσίας. Οι ευθύνες της συντριπτικής ήττας ανήκουν στη συλλογική ηγεσία και αυτή η Πολιτική Γραμματεία, που απαρτίζεται από τις συνυπαίτιες τάσεις και τασιάρχες, δεν έχει πλέον νομιμοποίηση…» είχε πει χαρακτηριστικά.