Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Από που προκύπτει το δικαίωμα του Βενιζέλου να έχει άκρως απόρρητα έγγραφα;

Με νέα ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχεται στις δηλώσεις Βενιζέλου ότι κατέχει στο προσωπικό του αρχείο το Αμυντικό…

Με νέα ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχεται στις δηλώσεις Βενιζέλου ότι κατέχει στο προσωπικό του αρχείο το Αμυντικό Δόγμα της χώρας. «Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του δεν έχουν απαντήσει ακόμα από πού πηγάζει το δικαίωμά τους να κρατούν στα συρτάρια τους, σεντούκια τους ή όπου αλλού αντίγραφα απόρρητων εγγράφων υψηλής διαβάθμισης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το πιο επίσημο τρόπο από το βήμα της Βουλής για τα οποία θα πρέπει να επιληφθούν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. «Άραγε, τα διάφορα αρχεία που φυλάσσονται στην οικία τους θεωρούνται οικιακά είδη για πάσα χρήση;»

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή ή όχι πολιτικών προσώπων σε προανακριτική επιτροπή σχετικά με τη Λίστα Λαγκάρντ ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι διατηρεί ένα αντίγραφο των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τον καιρό που ήταν υπουργός Άμυνας. Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση στο σώμα της Βουλής και κάποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης τον ρώτησε, πως τα έχει, και εκείνος απάντησε αστειευόμενος: «Πώς τα έχω; Άντε καλέ πως τα έχω. Τα έχω για να κάνουμε πραξικόπημα όταν θα πάρετε την πλειοψηφία».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην προσπάθεια του να υποστηρίξει ότι οι υπουργοί λαμβάνουν και κρατούν παντός είδους υπηρεσιακά αντίγραφα εγγράφων τα οποία μάλιστα συνηθίζουν να τα κρατούν σπίτι τους μετά το τέλος της θητείας τους παραδέχτηκε ότι έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας στην κατοχή του χωρίς θα έχει κανένα θεσμικό αξίωμα που να δικαιολογεί μια τέτοια κατοχή.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…