Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά της η Αχτσιόγλου, έπεται ο Τσακαλώτος

Ο Νίκος Παππάς πιθανότατα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μέχρι το Σάββατο - Τα δεδομένα για το χρόνο εκλογής του νέου προέδρου

αχτσιόγλου 2

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για τη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ανακοίνωση θα γίνει στις 12:30 το μεσημέρι, στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών.

Επιπλέον, με την κ. Αχτσιόγλου να παίρνει την πρωτοβουλία κινήσεων στα δικά της χέρια, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται επίσης να γνωστοποιήσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, πιθανότατα την Παρασκευή σε εκδήλωση στην Αθήνα.

Κλειστά κρατούν ακόμη τα χαρτιά τους οι Παύλος Πολάκης, Ρένα Δούρου, ενώ ο Νίκος Παππάς πιθανότατα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μέχρι το Σάββατο.

Σε ότι αφορά το χρόνο εκλογής του νέου Προέδρου, υπενθυμίζεται ότι το θέμα ετέθη και στην προχθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και παρά τις επιμέρους διαφωνίες ο Οδικός Χάρτης δεν άλλαξε καθόλου. Αναλυτικότερα, στην κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας επικυρώθηκε η απόφαση που είχε ληφθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και αφορά την πραγματοποίηση του Διαρκούς Συνεδρίου στις 25-26 Αυγούστου και την εκλογή Προέδρου εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτέμβρη.