Newsroom

Newsroom

Συρία: Χρήση χημικών καταγγέλλουν διασώστες – Συνεχίζονται οι μάχες στο Χαλέπι

Επίθεση με χημικά καταγγέλουν διασώστες στη Συρία, καθώς περισσότεροι από 30 άνθρωποι παρουσίασαν έντονα συμπτώματα μετά από ρίψη δύο βαρελιών από ελικόπτερο.

577d23a01dc524aa5f8b4b52 1

Εικάζεται ότι πρόκειται για αέριο χλωρίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Σαρακέμπ της βόρειας Συρίας, εκεί που τη Δευτέρα είχε καταρριφθεί ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο, σύμφωνα με το euronews.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιός κρύβεται πίσω από την επίθεση. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ελέγχει τις πληροφορίες για τη χρήση αέριου χλωρίου

«Έχουμε δει τις αναφορές, δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω την αυθεντικότητά τους. Προφανώς τις εξετάζουμε όσο καλύτερα μπορούμε με τους εταίρους μας στην περιοχή. Αν είναι αλήθεια, και επαναλαμβάνω, δεν λέω ότι είναι, αλλά αν είναι αλήθεια, τότε έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ σοβαρό».

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό λέγοντας ότι δεν έχει πληροφορίες. Επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος κάλεσε τη Μόσχα και το καθεστώς της Συρίας, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στις μάχες στο Χαλέπι.

Ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν σφοδρούς βομβαρδισμούς στο νότιο Χαλέπι σε υποστήριξη των δυνάμεων της Δαμασκού, ανακόπτοντας έτσι την προέλαση των ανταρτών.

Δεκάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους. Από το 2012 το Χαλέπι, είναι διαιρεμένο ανάμεσα στις συνοικίες που ελέγχει το καθεστώς και εκείνες που ελέγχουν οι αντάρτες.

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV