Συρία: Χρησιμοποιήθηκαν εκ νέου χημικά και ποιός είναι ο υπεύθυνος; (βίντεο)

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση κατηγορούν η μία την άλλη πως χρησιμοποίησαν δηλητηριώδη χημικά αέρια σε χωριό της Συρίας την…

syria 22

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση κατηγορούν η μία την άλλη πως χρησιμοποίησαν δηλητηριώδη χημικά αέρια σε χωριό της Συρίας την Παρασκευή. Η δημόσια τηλεόραση καταγγέλλει τους φανατικούς μουσουλμάνους του «Μετώπου Νουσρά» πως ξεκίνησαν την επίθεση με τοξική χλωρίνη στην Καφρ Ζιτά, στην επαρχία Χαμά, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100 άλλους. Προειδοποιεί, μάλιστα, για νέες επιθέσεις σε δύο ακόμα πόλεις.

Από την πλευρά τους, οι αντιπολιτευόμενες ομάδες επικαλούνται γιατρούς που υποστήριξαν πως επίθεση από κυβερνητικά αεροπλάνα οδήγησαν σε ασφυξία και δηλητηρίαση του πληθυσμού. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως χρησιμοποιήθηκαν βαρέλια γεμάτα χημικά.  

Την ίδια ώρα, ο τηλεοπτικός σταθμός «Al-Arabiya» μεταδίδει μια σειρά άλλων περιπτώσεων πρόκλησης ασφυξίας στη Χαράστα, νοτιοανατολικό προάστιο της Δαμασκού, ύστερα από βομβαρδισμό με χημικά αέρια από κυβερνητικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο χημική επίθεση κοντά στην πρωτεύουσα σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της είχαν κατηγορήσει τη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Ασαντ και είχαν απειλήσει με στρατιωτική επέμβαση. Η Δαμασκός είχε κατηγορήσει την αντιπολίτευση, αλλά δέχθηκε να παραδώσει τον χημικό της εξοπλισμό για καταστροφή.

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…