Σύνταξη ακόμη και με χρέη άνω των 20.000 ευρώ προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Ο υφυπουργός Εργασίας, θέλει να χρυσώσει το χάπι από την υπερφορολόγηση που έπνιξε... οικονομικά τα τα χαµηλά και µεσαία στρώµατα και τώρα μιλάει για κοινωνική δικαιοσύνη. Εκτός αν θέλει να δώσει το δικαίωμα στην σύνταξη και στους μπαταχτσήδες;

230422094806 adonis 550x364 1

Σύνταξη σε όσους χρωστούν και πάνω από 20.000 ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News. «Ναι, ο στόχος μου είναι να μπορούν να βγουν στη σύνταξη και όσοι χρωστούν πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ, με κάποια κριτήρια προφανώς, που θα αποδεικνύει ότι δεν μιλάμε για στρατηγικούς κακοπληρωτές αλλά για ανθρώπους που έχουν πράγματι καταστραφεί οικονομικά και έχουν απόλυτη ανάγκη αυτή τη σύνταξη, την ώρα που δεν έκανε τίποτα η κυβέρνηση για να τους στηρίξει εν μέσω κρίσεων.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης θέλοντας να στηρίξει το σκεπτικό του είπε ότι γνώμονας των αποφάσεων πρέπει να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν μπορεί κάποιος να έχει πληρώσει 27 χρόνια ένσημα και να μην μπορεί να πάρει τη σύνταξή του», ανάφερε χαρακτηριστικά. Τo οξύμωρο εδώ είναι ότι η τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την φορολόγηση, έχει πνίξει ουσιαστικά τα χαµηλά και µεσαία στρώµατα, που  πάντα πληρώνουν το μάρμαρο , αυτοί που συνήθως δεν έχουν,  την ώρα που απαλλάσσει µια µικρή οµάδα πολύ µεγάλων εισοδηµάτων από τους φόρους.

 

«Τα εφάπαξ θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία»

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, ο κ. Γεωργιάδης ανάφερε ότι ήδη ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση που οδηγεί στην πλήρη εκκαθάριση των κυρίων συντάξεων. «Για να βγουν τα εφάπαξ και για να βγουν οι επικουρικές πρέπει να βγουν οι κύριες συντάξεις.

Τώρα που οι κύριες συντάξεις είναι πια σε ένα πολύ χαμηλότερο σημείο και πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα έχουμε βάλει ως στόχο να μειώσουμε τις επικουρικές μέχρι τέλος του χρόνου τουλάχιστον στο μισό από ότι είμαστε σήμερα. Φυσικά και τα εφάπαξ θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

 

«Η μαύρη εργασία έχει καταπολεμηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό»

Για τη μαύρη εργασία ο υπουργός ανάφερε ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι και υπενθύμισε ότι αυτοί είναι αυξημένοι κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. «Η μαύρη εργασία έχει καταπολεμηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό» ξενχώντας τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει μόνο τον Ιούλιο για τι συνθήκες εργασίας ειδικά στον τουρισμό

 

 

 

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο