Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη για το μεταναστευτικό

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ερχόμενη Πέμπτη για τη μεταναστευτική κρίση. Την σχετική ανακοίνωση έκανε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

1 1062

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ερχόμενη Πέμπτη για τη μεταναστευτική κρίση.
Την σχετική ανακοίνωση έκανε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Τη σύγκληση της Συνόδου είχαν ζητήσει ο Ιταλός και ο Έλληνας πρωθυπουργός

Ο Ιταλος πρωθυπουργός μάλιστα ζήτησε στοχευμένες επιχειρήσεις κατά των δουλεμπόρων, αποκλείοντας ωστόσο χερσαία επέμβαση στη Λιβύη.

Εν τω μεταξύ με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της άνευ προηγουμένου προσφυγικής τραγωδίας στα νερά της Μεσογείου άρχισε η συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, η οποία θα είναι μαραθώνιας διάρκειας καθώς θα προσέλθουν εκτάκτως και οι υπουργοί Εσωτερικών – παρουσία του επιτρόπου Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Αντιμέτωποι με δριμύ κατηγορώ για απάθεια, αδράνεια και μετακύλιση ευθυνών στις χώρες της Μεσογείου μπροστά στα ναυάγια που στερούν καθημερινά ανθρώπινες ζωές, οι υπουργοί των «28» καλούνται να διαμορφώσουν κοινή στρατηγική και να συμφωνήσουν σε νέα μέτρα για να αποτρέψουν νέες τραγωδίες.

Το status quo στη Μεσόγειο δεν είναι αποδεκτό, δήλωσε την ίδια στιγμή από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς τονίζοντας παράλληλα ότι το ζήτημα του μεταναστευτικού πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύνεση, βλέποντας συνολικά όλες τις πτυχές του προβλήματος μέσα από μια «ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση».

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

thalassa 3

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική…