Συνήγορος Καϊλή: «Δεν είναι διάβολος. Θα δεχόμασταν να αποφυλακιστεί υπό όρους»

Ο Βέλγος δικηγόρος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και εξήγησε τους λόγους που ασχολείται με την συγκεκριμένη υπόθεση.

kaili43 768x480 1

Την απογοήτευσή του για την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών να μην αφήσουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους την Εύα Καϊλή εκφράζει, με νέες δηλώσεις του, ο βέλγος συνήγορός της, Σβεν Μαρί.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα sud info, στον απόηχο της έφεσης που άσκησε, αναφέρει πως “κοιμήθηκα άσχημα” και σημειώνει ότι η πελάτισσά του δεν μπορεί να δραπετεύσει ούτε να αλλοιώσει στοιχεία.

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στον «κίνδυνο απαγωγής» της Εύας Καϊλή, με τον κ. Μαρί να απαντά ότι αυτό είναι το κομμάτι της ιστορίας στο οποίο δεν δίνει «μεγάλη σημασία». «Ας σταματήσουμε να κάνουμε μια μεγάλη ταινία για αυτή την υπόθεση ακόμα κι αν το σενάριο είναι καλό» συμπληρώνει, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ερωτηθείς σχετικά με το ότι τα ΜΜΕ τον αποκαλούν συνήγορο του διαβόλου λόγω των ανθρώπων που έχει υπερασπιστεί, ο Σβεν Μαρί, σημειώνει: «Αυτό σημαίνει ότι η Εύα Καϊλή είναι διάβολος; Δεν είναι. Ρωτήστε τους πυροσβέστες του Γκισλεγκέν, την Πατρίτσια Λεφράνκ ή τον νεαρό άνδρα που πέθανε στο πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια του «βαπτίσματός» του αν είναι διάβολοι. Κοιτάζοντας το βιογραφικό μου, θα μπορούσες να γράψεις τρεις σελίδες για όλους εκείνους τους ανθρώπους που υπερασπιζόμουν και που κάθε άλλο παρά διάβολοι ήταν».

Επίσης, αναφέρει ότι η κράτηση της ελληνίδας ευρωβουλευτή «είναι μάλλον συμβολική. Ωστόσο, η δικαιοσύνη δεν χρησιμεύει για να είναι συμβολική. Δεν υπάρχει πλέον λόγος να την κρατήσουν στη φυλακή. Θα δεχόμασταν να αποφυλακιστεί υπό όρους ή με ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εδώ, έχει κανείς την εντύπωση ότι είναι ένα είδος τροπαίου που επιτρέπει στη δικαιοσύνη να πει ότι λειτούργησε».

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…