Συνεχίζει τις επαφές του στην Κίνα ο Τσίπρας – Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με τη ΖΤΕ

Τις επαφές του με σημαντικούς κινέζους επιχειρηματίες συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα. Ο έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε τόσο με τον πρόεδρο του διεθνούς κολοσσού Alibaba Τζακ Μα, όσο και με την Τζέιν Τσερν, πρόεδρο του ομίλου ZTE στη Σαγκάη.

577cc7d61dc524aa5f8b49c6

Η συνάντηση με τον πρόεδρο του διεθνούς κολοσσού Alibaba Τζακ Μα έγινε με στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Η Αlibaba είναι μια πλατφόρμα διαδικτυακών πωλήσεων που είναι προσανατολισμένη σε μικρές επιχειρήσεις και ειδικά σε νέους επιχειρηματίες που ξεκινούν start up εταιρίες. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται 10 εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Προσφέρει υπηρεσίες από καταναλωτές προς καταναλωτές, επιχειρήσεις προς καταναλωτές και επιχειρήσεις προς επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Alibaba, Τζακ Μα, ήταν η δραστηριοποίηση της εταιρίας στην Ελλάδα, γεγονός που θα δώσει σε παρά πολλές μικρές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους σε διεθνές επίπεδο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ιδιαίτερα και η αποφασιστική ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα προς την Ελλάδα.

Ο Τζακ Μα που μάλιστα ήρθε από τις ΗΠΑ στη Σαγκάη ειδικά για να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα, εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα μπορεί να ανέβει από τους 130.000 στο 1.000.000. Όπως είπε μάλιστα ο Τζακ Μα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διευκολυνθεί η χορήγηση βίζας στους Κινέζους τουρίστες.

Το πρόβλημα που υπάρχει, είπε ο πρόεδρος της Alibaba, είναι ότι πρέπει να συμφωνηθεί να γίνεται δεκτή στην Ελλάδα η ειδική κάρτα Alipay, με την οποία η εταιρία εφοδιάζει τους Κινέζους τουρίστες για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Οι επαφές με τη ΖΤΕ και το μνημόνιο συνεργασίας

Δεκτός από την πρόεδρο του ομίλου, Τζέιν Τσεν, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση των εταιριών προηγμένης τεχνολογίας στην Κίνα, είχε ο πρωθυπουργός στη Σαγκάη.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως η ελληνική αγορά αποκτά νέο ενδιαφέρον για την Κίνα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προηγμένη τεχνολογία, καθώς οι κινεζικές εταιρίες μπορούν να επεκτείνουν, μέσω της Ελλάδας, τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη.

«Η Ελλάδα έχει δύο μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: τη γεωγραφική της θέση και το υψηλής ειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό της. Αυτά τα δυο πλεονεκτήματα καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική για μια στρατηγική συνεργασία με την εταιρία σας» τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει ότι η επένδυση στις νέες τεχνολογίες δίνει προστιθέμενη αξία, ενισχύει την απασχόληση και συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΖΤΕ τόνισε ότι η εταιρία δραστηριοποιείται 14 χρόνια στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως, τον τελευταίο χρόνο το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα έχει βελτιωθεί σημαντικά, γεγονός που έχει βοηθήσει τις δραστηριότητες της ΖΤΕ.

Η κινεζική εταιρία είναι παγκόσμιος ηγέτης στις τηλεπικοινωνίες και η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Κίνας. Επενδύει ετησίως 10% των εσόδων της στην έρευνα και ανάπτυξη. Το 2015 είχε έσοδα 13.7 δισ. ευρώ και κέρδη 85 εκατ. ευρώ.

Συμφωνία ΖΤΕ -FORTHNET

Παρουσία του πρωθυπουργού υπεγράφη μάλιστα στη Σαγκάη μνημόνιο συνεργασία της ΖΤΕ με την ελληνική FORTHNET για την κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς (NGAs) υπερυψηλών ταχυτήτων.

Η viral φωτογραφία του Τσίπρα

Εντωμεταξύ, θραύση κάνει τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο η φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να φορά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη εταιρία ΖΤΕ.

Πρόκειται για τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας ZTE VR της κινεζικής εταιρείας ZTE, τα οποία είναι συμβατά με την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Google Daydream.

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…