Newsroom

Newsroom

Συνεργασία ΜΚΟ με διακινητές καταγγέλλει η Frontex

Σε εμπιστευτική έκθεση της, η Frontex καταγγέλλει άμεση συνεργασία διακινητών με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο.

57c28df01dc52456168b45ab 1

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Financial Times, η εν λόγω έκθεση συντάχθηκε τον περασμένο μήνα και επισημαίνεται σε αυτήν πως οι πρόσφυγες έχουν σαφείς οδηγίες από τους διακινητές να μην συνεργαστούν με τις ευρωπαϊκές Αρχές, αλλά μόνο με τις ΜΚΟ. 

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι στους μετανάστες έχουν δοθεί ακριβείς οδηγίες πριν αναχωρήσουν σχετικά με το πώς θα φτάσουν στα πλοία των ΜΚΟ» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επί της ουσίας, παίρνει και τυπικές διαστάσεις η κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετό διάστημα μεταξύ ΜΚΟ και Frontex ως προς τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Από την πλευρά τους, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, προβάλλοντας το επιχείρημα πως κινητοποιούνται πιο γρήγορα από τη Frontex, με αποτέλεσμα να εντοπίζουν ταχύτερα τους πρόσφυγες. «Δεν νομίζω αυτό να λέγεται συνεργασία» τονίζει η Ορελί Ποντιέ, σύμβουλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…