Newsroom

Newsroom

Συνέντευξη Τσίπρα στο Stern: "Δώστε μας έξι μήνες και θα είμαστε μια άλλη χώρα"

Εκτενή συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Stern παραχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας το πρόγραμμα και τις θέσεις της κυβέρνησής του…

tsipras 199 2

Εκτενή συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Stern παραχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας το πρόγραμμα και τις θέσεις της κυβέρνησής του και απαντώντας σε ερωτήσεις επί παντός επιστητού.

Για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει: «Δεν χρειάζεται να πάρουμε νέα δάνεια. Αντ’ αυτών, θα βρούμε τα χρήματα αλλού. Θα βάλουμε τέλος στην αδικία στην ελληνική κοινωνία». Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν την κρίση για να πλουτίσουν παράνομα, διαπράττοντας φοροδιαφυγή ή λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού σε μεγάλη κλίμακα. «Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν πολλά λεφτά εκεί. Αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να το πετύχουμε», σημειώνει ο πρωθυπουργός, ενώ ερωτηθείς πόσο χρόνο χρειάζεται, απαντά : «Θα βάλω ένα στοίχημα μαζί σας. Αν πάρουμε έξι μήνες, η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα».

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει πως «το παλιό πρόγραμμα λιτότητας είναι νεκρό» και «η πρόταση να το επεκτείνουμε για έξι μήνες είναι παράδοξη», ενώ σε ερώτηση για το «τελεσίγραφο» του Eurogroup σχολιάζει: «Τέτοια τελεσίγραφα δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στην ΕΕ. Κανείς δεν μπορεί να μας διατάξει να συνεχίσουμε από εκεί όπου σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά. Σαν να μην έγιναν ποτέ εκλογές».

Στην επισήμανση ότι η κυβέρνησή του «πέταξε έξω τους ελεγκτές της τρόικας», ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει σε ειρωνικό τόνο: «Εννοείτε αυτούς τους ανθρώπους με τους χαρτοφύλακες από τους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση έπαιρνε τις διαταγές της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Μπορούμε και χωρίς αυτούς».

Ερωτηθείς για την «προσφορά» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να στείλει 500 εφοριακούς στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ο πρωθυπουργός απαντά: “Θα έπρεπε να στείλει 5.000, αν μπορούν να μας βοηθήσουν να πολεμήσουμε την φοροδιαφυγή. Και όσο θα το κάνει, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να μας βοηθήσει να ρίξουμε λίγο φως στο σκάνδαλο διαφθοράς της Siemens».

Σε ό,τι αφορά την διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων, κάνει λόγο για ηθικό χρέος της Γερμανίας, ενώ σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα πάει το θέμα στα δικαστήρια απαντά: «Αυτό θα ήταν η τελευταία λύση. Είμαι άνθρωπος του διαλόγου. Είναι ο μόνος δρόμος για να διευθετήσεις μια διαμάχη».

Τέλος, αναφορικά με τον αν υπάρχει «σχέδιο Β» για την περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να βγει από την Ευρωζώνη, ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει: «Δεν χρειαζόμαστε σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, διότι θα μείνουμε στην Ευρωζώνη. Αλλά δεν θα πετύχουμε αυτόν τον στόχο σε βάρος των αδυνάτων – όπως η προηγούμενη κυβέρνηση».

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο