Συνελήφθησαν Σέρβοι εκτελεστές- Θα «χτυπούσαν» στόχους σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας

Αδίστακτα τα μέλη της οργάνωσης, σκόπευαν να «χτυπήσουν» ακόμα και μέσα σε κατάμεστο εμπορικό κέντρο της Αθήνας

mafia

39 ψυχροί εκτελεστές. Δύο συμβόλαια θανάτου σε Βάρη και Κέρκυρα, το ένα από αυτά, να φτάνει τα 2 εκατ. €. Συνολικά πάνω από 60 δολοφονίες σε όλη την Ευρώπη. Αυτά αποκαλύφθηκαν κατά την παρουσίαση της υπόθεσης το πρωί της Παρασκευής από την Ελληνική Αστυνομία για τη δράση των μελών της οργάνωσης που εμπλέκονται στις δολοφονίες τεσσάρων ανθρώπων στα Βλάχικα στη Βάρη και την Κέρκυρα το 2020.

Λόγω του διασυνοριακού χαρακτήρα των ερευνών, αναπτύχθηκε συνεργασία με την Europol και τις Αρχές Γαλλίας, Βελγίου και Ολλανδίας, συστάθηκε Κοινή Ομάδα Έρευνας ενώ χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές – ψηφιακές έρευνες μεγάλης έκτασης και όγκου καθώς και ειδικές ανακριτικές πράξεις και αστυνομικές έρευνες. Την ίδια στιγμή η Europol  έκανε μία παράλληλη έρευνα για το «σπάσιμο» διαδικτυακής εφαρμογής που χρησιμοποιείται από εγκληματικές οργανώσεις που διακινούν ναρκωτικά ανά την υφήλιο.

Πρόκειται για την εφαρμογή με την ονομασία «SkyECC», η οποία σχεδιάστηκε από εταιρεία παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, «η εταιρεία τροποποιούσε τηλεφωνικές συσκευές, εγκαθιστώντας σε αυτές την εφαρμογή. Κάθε συσκευή είχε ένα μοναδικό κωδικό Pin. Η ύπαρξη της εφαρμογής μέσα στη συσκευή ήταν «κρυφή» και τη γνώριζε αποκλειστικά ο χρήστης. Οι χρήστες της είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν κρυπτογραφημένα μηνύματα, τα οποία «αυτοκαταστρέφονταν» μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που όριζαν οι ίδιοι».

Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Γαλλίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, με την υποστήριξη της Eurojust και της Europol είχαν συστήσει Κοινή Ομάδα Ερευνών, με την κωδική ονομασία «OTFLimit» κατά της «SkyECC» και κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες που είχαν ανταλλαγεί μέσω της εφαρμογής.

Όπως ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από τη Europol, ορισμένες από τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής «SkyECC» σχετίζονται με τις δολοφονίες που είχαν γίνει στη Βάρη και στην Κέρκυρα.
Κατόπιν τούτου, υποβλήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία αιτήματά Ευρωπαϊκών Εντολών Έρευνας προς το Ειδικό Τμήμα του Πρωτοδικείου των Παρισίων κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και έτσι χορηγήθηκαν στους Έλληνες αξιωματούχους δεδομένα της εφαρμογής «SkyECC», μέσω των οποίων περιγράφεται, μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός, η προετοιμασία και η εκτέλεση των ανθρωποκτονιών στην Ελλάδα.

 

Οπως προκύπτει, η «χασούρα» με την απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία, αποτέλεσε τη βασική αιτία που μια εγκληματική οργάνωση με έδρα στο Μαυροβούνιο, διασπάστηκε σε δύο αντίπαλες συμμορίες. Ετσι γεννήθηκε η αντιπαλότητα μεταξύ δύο από τις ισχυρότερες οργανώσεις της μαφίας του Μαυροβουνίου, «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι».

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Φώτιου Ντουίτση: 19 Ιανουαρίου 2020. Τέσσερις άνδρες μπαίνουν μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη. Οι στόχοι τους έτρωγαν με τις οικογένειές τους, ανάμεσα στους θαμώνες. Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Άρχισαν να πυροβολούν μέσα στο μαγαζί, αδιαφορώντας για τον κόσμο τριγύρω.

Νεκροί τότε ήταν δύο αρχηγικά μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης «Σκαλιάρι» και μία γυναίκα τραυματισμένη από τα σκάγια.

Έξι μήνες αργότερα, 23 Ιουλίου του 20. Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ταξίδεψαν με πλαστά διαβατήρια στον Χαλκούνα Κέρκυρας και εκτέλεσαν δύο Γιουγκοσλάβους μέσα στο αυτοκίνητό τους. Στο σημείο είχαν βρεθεί 29 κάλυκες.

Οι 4 άνδρες που έπεσαν νεκροί από τα χέρια τους στη χώρα μας ήταν ηγετικά και υποβοηθητικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα περιοχή του Μαυροβουνίου, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών παγκοσμίως και διώκονταν διεθνώς για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ο ένας για υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Η διάσπαση

Η γνωστή εγκληματική οργάνωση χωρίστηκε το 2014 σε δύο ομάδες οι οποίες αργότερα ήταν αντίπαλες. Αιτία της διάσπασης ήταν η απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία.

Έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 39 μέλη της οργάνωσης. Από αυτούς 8 θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί των ανθρωποκτονιών που τελέστηκαν στην Ελλάδα και 8 ως φυσικοί αυτουργοί. 17 είναι ήδη στη φυλακή σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Κάλυπταν πάντα τα ίχνη τους. Φορούσαν μάσκες, περούκες, γάντια, στολές δυτών ενώ έκαιγαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και έκανα μέχρι και χημικό καθαρισμό στα καταλύματα που έμεναν.

Τα χτυπήματά τους ήταν καλά οργανωμένα και μελετημένα με μεγάλη ακρίβεια. Δεν δίσταζαν να χτυπήσουν μέσα στα πιο κεντρικά μέρη, όπως η απόπειρα που πήγαν να κάνουν σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…