Συνεχίζεται η κόντρα Μπακογιάννη – Θεοδωρικάκου για την αστυνόμευση στην Αθήνα

«Να περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας» για να διαπιστώσει την ελλειπή αστυνόμευση, προτρέπουν τον υπουργό της Προστασίας του Πολίτη πηγές του Δήμου Αθηναίων

μπακογιαννης

Με απάντηση από “πηγές του δήμου Αθηναίων” συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον δήμο Αθηναίων, με την παρουσία της αστυνομίας και την εγκληματικότητα να είναι στο επίκεντρο. 

Η κόντρα ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, όταν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε την ανάγκη για προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση στην Αθήνα. Επισήμανε παράλληλα ότι ο δήμος έχει εξαντλήσει τα μέσα και τις αρμοδιότητές του. Ανέφερε ακόμη ότι ο δήμος έχει χαρτογραφήσει δρόμο και γειτονιά-γειτονιά το πρόβλημα ασφάλειας και έχει συντάξει το «μαύρο» χάρτη της παραβατικότητας στην πρωτεύουσα. 

Λίγο αργότερα το υπουργείο απάντησε στις δηλώσεις  του Κώστα Μπακογιάννη με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία απορρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, τις αιχμές του και τονίζει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων έχει συχνή επικοινωνία και συνεργασία με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη. Μεταξύ άλλων, στην ανακίονωσή του το υπουργείο έκανε λόγο για “αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο”, όπου “στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο”.

Η ανταπάντηση ήρθε σήμερα το πρωί από πηγές του δήμου Αθηναίων: “Ο υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως.’Αλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή”, αναφέρουν στην απάντηση τους…

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

ΓΑΖΑ ΒΡΕΦΟΣ

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των γιατρών, από την στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι χτυπούσε η καρδιά του.