Newsroom

Newsroom

Στις 12 Μαΐου ξαναρχίζει η δίκη της Χρυσής Αυγής

Νέα διακοπή με ημερομηνία επανάληψης την Τρίτη 12 Μαΐου προέκυψε από τη σημερινή επανεκκίνηση της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. 

xa diki 0 1

Νέα διακοπή με ημερομηνία επανάληψης την Τρίτη 12 Μαΐου προέκυψε από τη σημερινή επανεκκίνηση της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. 

Αναφερόμενη η πρόεδρος της έδρας στο αίτημα της μεταφοράς της διεξαγωγής της δίκης σε άλλον χώρο, παρέπεμψε στην πολιτική ηγεσία. «Εμείς δεν επιλέγουμε χώρους για να δικάσουμε, το θέμα της αίθουσας ανήκει στην πολιτική ηγεσία. Μόλις το λύσει, βρίσκοντας άλλον χώρο, αμέσως θα μετακινηθούμε» είπε. 

Επίσης, με τη λήξη της σημερινής διαδικασίας, η πρόεδρος ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση να παραδοθεί στο δικαστήριο κατάλογος με τις ημέρες διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να συντονιστεί ανάλογα το δικαστήριο. Πρότεινε μάλιστα ως λύση το δικαστήριο να συνεδριάζει μετά τις μεσημεριανές ώρες. Ούτως ή άλλως, όπως επισήμανε, η δίκη δεν θα γίνεται κάθε μέρα, καθώς η ίδια αίθουσα χρησιμοποιείται και για εκδίκαση άλλων υποθέσεων, όπως για τις δικογραφίες των “Πυρήνων της Φωτιάς”.

Νωρίτερα είχε παρέμβει ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Γιώργος Κασιμάτης που είπε πως «και σήμερα ο Κορυδαλλός βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Δεν μπαίνω στη λογική αν η αίθουσα χωράει η δεν χωράει. 400 παιδιά θα δώσουν εξετάσεις σε άλλους δήμους. Οι εξετάσεις τελειώνουν 13 Ιουνίου. Απευθύνομαι στην ευαισθησία σας. Τα παιδιά δεν μπορούνε να περάσουνε καν για να πάνε στο σχολείο. Ολοι οι φορείς της πόλης αντιδρούν».

Απουσίες στη δίκη

Η δεύτερη ημέρα της πολύκροτης δίκης συνεχίζεται χωρίς τον Νίκο Μιχαλoλιάκο και τους βασικούς κατηγορουμένους από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Από το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απουσίαζαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι ενώ για πρώτη φορά προσήλθε ο βουλευτής της Χ.Α. Μιχάλης Αρβανίτης και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης. Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν και πάλι σήμερα οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας αλλά όχι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.  

Στην δικαστική αίθουσα βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη και ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο λέγοντας «θέλω να τον δω» αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της Γιώργο Ρουπακιά.

 

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…