Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Αλιβέρι – Συνελήφθη 75χρονος μελισσοκόμος

Απογειώθηκαν 4 αεροσκάφη Canadair και ελικόπτερο - Πιο ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες

EK - ελικοπτερο πυρκαγια

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει σήμερα η πυρκαγιά που ξέσπασε, χτες το βράδυ, σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Αλιβέρι της Εύβοιας, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, ομάδες εθελοντών και υδροφόρες των ΟΤΑ ανατολικά του οικισμού Μηλάκι, ώστε να μην κινδυνεύσει το χωριό.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο έκανε κύκλο, αγκαλιάζοντας ολόκληρο το βουνό με χαμηλή βλάστηση. Αρχικά κατευθύνθηκε προς τα νταμάρια που υπάρχουν στην περιοχή για να ανακοπεί η πορεία του. Ωστόσο, βρήκε διέξοδο προς τον Προφήτη Ηλία.

Ήδη με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη Canadair και ένα ελικόπτερο καθώς η φωτιά καίει ψηλά στο βουνό του προφήτη Ηλία, σε δυσπρόσιτα σημεία όπου υπάρχουν πολλές μάντρες ζώων.

Οι καιρικές συνθήκες σήμερα είναι πιο ευνοϊκές, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν χθες έχουν κοπάσει, ενώ αυτήν τη στιγμή δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να το περιορίσουν. Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 87 πυροσβέστες μεταξύ των οποίων και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και δεκάδες υδροφόρες από τον δήμο Κύμης-Αλιβερίου και την περιφέρεια Στερεάς, όπως και βαριά χωματουργικά μηχανήματα που μέσα στη νύχτα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, για την πρόκληση της φωτιάς συνελήφθη ένας 75χρονος μελισσοκόμος που πραγματοποιούσε “κάπνισμα”στα μελίσσια του, μια συνήθης αιτία πρόκλησης πυρκαγιών.

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

versailles

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

Τονίζοντας ότι «η πρόσβαση στα τρόφιμα είναι ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο»…