Newsroom

Newsroom

Συνεχίζει τον χαβά του ο Σεραφείμ: «Οι βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο ήρθαν αντιμέτωποι με το Θείο Νόμο»

Επιμένει να κατακρίνει όσους ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου των ομόφυλων ζευγαριών η εκκλησία

Σεραφείμ

Στο Pemptousia TV μίλησε ο  Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ , κάνοντας την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που πέρασε απ’ τη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο Σεραφείμ ανέφερε ότι όσοι το ψήφισαν ήρθαν αντιμέτωποι με το θείο νόμο, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι δεν μπορεί να επιβάλει αφορισμούς καθώς δεν είναι η ιερά σύνοδος, λέγοντας όμως ότι όσοι έδωσαν θετική ψήφο έθεσαν εαυτό εκτός εκκλησίας.

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Να διευκρινίσω ότι εμείς το κάναμε ως μία πράξη διασφαλίσεως του ποιμνίου μας. Διότι είμεθα Ποιμένες, έχουμε αυτή την ευθύνη από τον Θεό. Είναι μία πράξη του διασφάλισης του Ποιμνίου μας, είναι μία πράξη διασφαλίσεως του λόγου του Θεού.

Πώς να αλλάξει η Εκκλησία την πίστη της; Γιατί να το κάνει αυτό; Για να γίνει κόσμος; Τότε θα παύσει να είναι Εκκλησία.

Εγώ ως Επίσκοπος δεν είμαι Σύνοδος για να μπορώ να επιβάλλω επιτίμια αφορισμού. Άλλωστε με το άρθρο 4 παράγραφος 9 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είναι νόμος και του κράτους και της Εκκλησίας προβλέπεται ότι αυτή η αρμοδιότις επιφυλάσσεται μόνο στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Επομένως, δεν μπορεί ένας Επίσκοπος, ένας πρεσβύτερος να προβεί σε έναν αφορισμό ανθρώπου. Διότι δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να διακόψει την κοινωνία, δηλαδή την επικοινωνία κατά την κοινή γλώσσα.

Οι άνθρωποι αυτοί που ψήφισαν εναντίον του Νόμου του Θεού, δυστυχώς, και το λέω με οδύνη, με πόνο και με λύπη, οι άνθρωποι αυτοί, όλων των κομμάτων, έκαναν το εξής φοβερό.

Ήρθαν αντιμέτωποι με τον Θείο Νόμο. Με την ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία. Διέστρεψαν την ανθρώπινη φύση και θεσμοθέτησαν την ανατροπή ως έννομο αγαθό, έκαναν αυτό το έγκλημα. Για την προστασία του ποιμνίου μας δεν μπορούμε να έχουμε πλέον σχέσεις φιλίας, αγάπης έχουμε, προσευχόμαστε υπέρ αυτών, υπέρ της υγείας, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε πλέον καμία άλλη επικοινωνία. Έπαψαν πλέον να είναι μέλη της Εκκλησίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Βόμβες από Αντώναρο: «Θα τους πάρει τα σώβρακα» – Έρχονται εκπλήξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελισάβετ Μουτάφη: Η αποκάλυψη για τον Λαζόπουλο – «Μου πρότεινε να αλλάξω επίθετο» (video)

Αλέξης Τσίπρας: Η ανάρτηση του προκάλεσε έκρηξη από Likes και σχόλια – «Γύρνα…»

Μαριάννα Πυργιώτη: Το απαράδεκτο σχόλιο για Κασσελάκη και Τάιλερ – «Τον σέρνει σαν αξεσουάρ»

Βαγγέλης Βλάχος: H απάντηση στον Πρετεντέρη για τα Τέμπη – «Ας προσπαθήσω να του εξηγήσω»

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…