Newsroom

Newsroom

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη: Νέο μήνυμα 112 για τις περιοχές Κοίλα και Μελία (Εικόνες/ Βίντεο)

Πέντε εστίες φωτιάς έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο 15-20 χιλιομέτρων με κατεύθυνση προς τη Ροδόπη - Πριν από λίγη ώρα νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών Κοίλα και Μελία, με το οποίο καλούνται να εκκενώσουν τους οικισμούς αυτούς και να κατευθυνθούν προς Φέρες.

fotia

Ο πύρινος εφιάλτης δεν έχει τελειωμό στην Αλεξανδρούπολη, όπου καίει σε δύο μέτωπα και έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις. Συγκεκριμένα, στα ανατολικά της πόλης στο δάσος της Δαδιάς και στα δυτικά της πόλης κοντά στο χωριό Αύρα στα σύνορα με την Ροδόπη.

Πέντε εστίες φωτιάς έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο 15-20 χιλιομέτρων με κατεύθυνση προς τη Ροδόπη.

Αναζωπυρώσεις σημειώνονται στις περιοχές Κίρκη και Συκορράχη, επίσης σε διάφορα σημεία πίσω από το χωριό Δίκελλα. Πριν από λίγη ώρα άνοιξε η Εγνατία Οδός προς Κομοτηνή.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά που από χθες καίει στην Κίρκη και τη Συκορράχη κατέβηκε προς την περιοχή της Αύρας όπου επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις. Επίσης μέτωπο πυρκαγιάς προερχόμενο από τη Δαδιά κινείται προς τους οικισμούς των Κοίλων και της Μελίας οι οποίοι εκκενώνονται καθώς και προς το ρέμα της Ιτέας στη Μάνθεια.

Μέτωπο πυρκαγιάς υπάρχει και στην περιοχή της Μαυρόπετρας το οποίο κινείται νοτιοδυτικά προς τη Συκορράχη και το Νομό Ροδόπης.

Πριν από λίγη ώρα νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών Κοίλα και Μελία, με το οποίο καλούνται να εκκενώσουν τους οικισμούς αυτούς και να κατευθυνθούν προς Φέρες.

Στις 6 το απόγευμα, ήχησε ξανά το 112, αυτή τη φορά για την εκκένωση του χωριού Γρατινή της Ροδόπης.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι απο σήμερα επανέρχεται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολη στην κανονική και πλήρη λειτουργία του, μετά την προληπτική εκκένωση του το βράδυ της Δευτέρας.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στον Έβρο, έχει καεί σχεδόν το 1/3 του πρασίνου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς. Τεράστια η καταστροφή και σε ζωικό κεφάλαιο. Μέχρι στιγμής έχουν καεί 1.200 μελίσσια και πάνω από 900 ζώα.