Newsroom

Newsroom

Συνάντηση Σαμαρά με τον πατέρα του Ν. Ρωμανού

Στις 11 το πρωί της Δευτέρας αναμένεται η συνάντηση του πατέρα του απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού, με τον πρωθυπουργό Αντώνη…

romanos 19

Στις 11 το πρωί της Δευτέρας αναμένεται η συνάντηση του πατέρα του απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο γραφείο του.Να επισημάνουμε εδώ ότι ο ίδιος ο Νίκος Ρωμανός έχει τοποθετηθεί αρνητικά ως προς μια τέτοια συνάντηση και με σχετική ανακοίνωσή του: «Δηλώνω σε όλους τους τόνους ότι το αίτημα των γονιών μου να συναντήσουν τον Σαμαρά είναι κάτι που με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Προφανώς κατανοώ την αγωνία τους αφού κινδυνεύουν να χάσουν το παιδί τους. Όμως ο Σαμαράς έχει πλήρη γνώση των γεγονότων και δεν χρειάζεται κανένα πυροσβεστικό ραντεβού για να ενημερωθεί για καταστάσεις που γνωρίζει εκ των προτέρων»

Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, ο πατέρας του Ν. Ρωμανού «χωρίς έπαρση πηγαίνει να συναντήσει τον Πρωθυπουργό για να τον παρακαλέσει να βρεθεί μία λύση και να σωθεί το παιδί του». Ο Γ. Ρωμανός, συνέχισε ο δικηγόρος του απεργού πείνας, θα ζητήσει η τροπολογία η οποία θα τεθεί προς ψήφιση «να μην είναι γκιλοτίνα ή μια απλή περιγραφή των δικαιωμάτων των κρατουμένων», αλλά να δίνει μια λύση βιώσιμη.

Ο κ. Ραγκούσης προειδοποίησε μάλιστα ότι ο Ν. Ρωμανός σκοπεύει να ξεκινήσει απεργία δίψας μόλις κατατεθεί προς ψήφιση η σχετική τροπολογία, καθώς «πιστεύει ότι έγινε η αιτία να σφαγιαστούν τα δικαιώματα των κρατουμένων».

Επεσήμανε ακόμη ότι εκπαιδευτικές άδειες έχουν δοθεί ακόμη και σε ισοβίτες, ενώ ο Ν. Ρωμανός «δεν έχει βάψει ποτέ τα χέρια του με αίμα», ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του είπε ότι πλέον είναι «σε πλήρη εξάντληση και δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι ή να κουνηθεί».

Εντωμεταξύ υπό κατάληψη τελεί το δημαρχείο Χανίων σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί, περίπου 25 άτομα, κυρίως νεαροί, μπήκαν στο κτήριο και ζήτησαν από όσους βρίσκονταν μέσα να αποχωρήσουν.

Οι καταληψίες, έκλεισαν την κεντρική πόρτα του δημαρχείου, ενώ απέκλεισαν και την είσοδο με ασανσέρ, που βρίσκεται πίσω από το κτήριο.

Έξω από το δημαρχείο βρίσκονται και άνδρες της ΕΛΑΣ που παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις.

Υπό κατάληψη βρίσκεται και το δημαρχείο Ιωαννίνων από νωρίς το πρωί. Ομάδες αντιεξουσιαστών μπήκαν στους χώρους του δημαρχείου και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν, ενώ κατέβασαν την ελληνική σημαία και τοποθέτησαν στην πρόσοψη του κτηρίου πανό με τα αιτήματά τους και συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Οι καταληψίες ζήτησαν να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ ανέφεραν στους εργαζόμενους ότι η κατάληψη θα διαρκέσει έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Νίκου Ρωμανού.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…