Newsroom

Newsroom

Συνάντηση Μόντι-Ολάντ σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι θα έχει σήμερα στη Ρώμη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Οι δύο…

Συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι θα έχει σήμερα στη Ρώμη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να αναζητήσουν τα μέσα για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, σε μία κίνηση διαφοροποίησης από το σχήμα του γαλλογερμανικού διδύμου στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Μετά τη συνάντηση οι κ.κ. Μόντι και Ολάντ θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Ολάντ θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο τη Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και θα ακολουθήσει επίσης συνέντευξη Τύπου και δείπνο στο Κιρινάλιο.

Τις επόμενες μέρες ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί και πάλι την ιταλική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει στις 22 Ιουνίου στη μίνι σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Μάριο Μόντι με τη συμμετοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ και του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, εν όψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο Ολάντ επιδιώκει να επενδύσει στην ευρωπαϊκή εμπειρία του πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου που σήμερα ηγείται της ιταλικής κυβέρνησης τεχνοκρατών και να διευρύνει τον κύκλο ξεφεύγοντας από τη μονοπώληση της πολιτικο-οικονομικής καθοδήγησης της Ευρώπης από το γαλλο-γερμανικό δίδυμο.


Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…