Συνάντηση Ιερώνυμου-Κασσελάκη υπό τη σκιά της συζήτησης για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Είμαι επιφυλακτικός», είπε για το επερχόμενο νομοσχέδιο ο Αρχιεπίσκοπος

kasselakis ieronimos5

Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, είχε την πρώτη συνάντηση με αυτή του την ιδιότητα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, υπό τη σκιά της επερχόμενης κατάθεσης του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη δεδομένη «συστράτευση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αυτή εκφράστηκε με τη μορφή της «κομματικής πειθαρχίας» από τον κ.Κασσελάκη.

Οι δύο άνδρες μίλησαν  στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου στην Πλάκα για περίπου μία ώρα, αφού προηγήθηκαν τα τετριμμένα πλάνα μπροστά στις κάμερες με γενικόλογο διάλογο.

Τα δώρα που αντάλλαξαν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αρχιεπίσκοπο ήταν ένα βιβλίο («Η απάντηση της εκκλησίας στα μυθεύματα του αντικληρικαλιστικού λαϊκισμού»), τσίπουρο και μέλι παραγωγής του κ.Ιερώνυμου από το ησυχαστήριο του, στη Βοιωτία.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας δέχθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη μια γκραβούρα με τον Απόστολο Θωμά, αντίγραφο ενός ιταλικού έργου τέχνης.

«Είμαι επιφυλακτικός»

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν κάποιες κοινές δηλώσεις, με τον Αρχιεπίσκοπο να δηλώνει πως «αν πλανάται ένα ερώτημα που μερικοί θέλουν να έχουν μια απάντηση… είμαι επιφυλακτικός»», για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών και το νομοσχέδιο που ακόμα δεν έχουμε δει, συμπληρώνοντας: «Χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο κείμενο, ένας νόμος, για να το μελετήσουμε και να τοποθετηθούμε».

«Χρειάζεται να υπάρχει ένα κείμενο», συμφώνησε από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είπε ακόμα ότι «οι αρχές της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με αυτές της Εκκλησίας» επειδή αυτό που θέλει το κόμμα του, είναι «να δώσουμε φωνή στους αδύναμους, να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας, και ειδικά όσα αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό».

 

nb ieronymos kasselakis5

nb ieronymos kasselakis10

nb ieronymos kasselakis6

nb ieronymos kasselakis7

nb ieronymos kasselakis8

nb ieronymos kasselakis9

nb ieronymos kasselakis1

nb ieronymos kasselakis2

nb ieronymos kasselakis3

nb ieronymos kasselakis4

 

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος