Συνάντηση στο Μαξίμου: Τσίπρας: Θα κινηθούμε με σοφία για μια καλύτερη Ευρώπη – Γιούνκερ: Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

57690c351dc5241e3c8b46e4

Υποδεχόμενος τον Γιούνκερ ο Αλέξης Τσίπρας αφού τον χαρακτήρισε «φίλο της Ελλάδας» και σταθερό υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ιδέας, τόνισε πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια αρκετά κρίσιμη στιγμή.

Μια κρίσιμη στιγμή, που όπως τόνισε ο πρωθυπουργός δεν έχει να κάνει τόσο με την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη. Κάθε φορά όμως, όπως είπε κ. Τσίπρας που η Ευρώπη περνά μια κρίσιμη στιγμή αυτόματα είναι και μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα.

«Είμαι βέβαιος ότι θα ανταλλάξουμε σκέψεις για το πως θα μπορούσαμε να σταθεροποιήσουμε την ειλικρινή σχέση μεταξύ της Ελλάδας και της Κομισιόν» σημείωσε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο πως ο ελληνικός λαός μετά από έξι χρόνια λιτότητας χρειάζεται δομικές αλλαγές, δίκαιη ανάπτυξη και αισιόδοξη προοπτική.

«Ελπίζω με την ίδια σοφία που κινηθήκαμε με τις στρατηγικές κινήσεις μας πέρυσι με την ίδια να κινηθούμε και αυτήν τη στιγμή για να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη για το μέλλον των λαών μας», επεσήμανε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Γιούνκερ: Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο

Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο τόνισε και κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ. Όπως είπε και στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο με τα αποτέλεσμα να είναι ενθαρρυντικά.

Ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε πως η Ελλάδα όπως και η Ευρώπη έχουν κάνει λάθη σημειώντας βέβαια πως έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος απ΄ όταν συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στην ανεργία στην Ελλάδα, για την οποία είπε πως έχει σημειώσει ικανοποιητική πτώση. Όπως είπε, έχουν ληφθεί οι απαραίτητες αποφάσεις και τα κονδύλια με προορισμό την Ελλάδα έχουν πάρει το δρόμο τους.

Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ επεσήμανε πως οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα δεν είναι τίμημα στις Βρυξέλλες. «Μπορώ να σας πω ότι οργίζομαι όταν βάζουμε στο ίδιο καλάθι Βρυξέλλες και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εγώ θα ήθελα η Ελλάδα να έχει πραγματική ιδιοκτησία των προγραμμάτων που εφαρμόζει», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, όπως είπε κ. Γιούνκερ θα συνομιλήσιε με τον Αλέξη Τσίπα για την προσφυγική κρίση. Μάλιστα, εξέφρασε και το θαυμασμό του προς τον ελληνικό λαό για το κουράγιο και την αποφασιστικότητά του.

«Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει ένα μεγάλο έθνος», ανέφερε ακόμη ο κ. Γιούνκερ και έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργίας ενός ελληνικού κράτους πιο ισχυρού το οποίο όμως χαρακτήρισε ως δύσκολο εγχείρημα. Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε και στο θέμα της μετανάστευσης και τόνισε πως όλες οι λεπτομέρειες των προγραμμάτων έχουν ρυθμιστεί.

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος