Newsroom

Newsroom

Συναγερμός: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί και δεύτερο τρόφιμο λόγω σαλμονέλας μέσα σε λίγη ώρα

Δεν πρέπει να καταναλωθούν - Οι σχετικές ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ

ΕΦΕΤ 1

Σε νέα ανάκληση τροφίμου λόγω σαλμονέλας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου εντοπίστηκε σαλμονέλα και σε φιλετίνια κοτόπουλου.

Συγκεκριμένα ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, κατά τη διάρκεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος, «ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ IQF PARNASSOS DELICATESSEN κατεψυγμένο», καθ. βάρους 1000g, αριθ. παρτίδας: 13062023, ημ. ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από το τέλος: 06/2024, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΦΑΚΟΥ ΑΕΒΕ», στον Ελαιώνα Θηβών.

Μετά από την εργαστηριακή εξέταση του ανωτέρω δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται από την αγορά σεφταλιές με σαλμονέλα

Νωρίτερα στην ανάκληση κρεατοσκευασμάτων στα οποία διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος, «Σεφταλιές με χοιρινό κρέας κατεψυγμένες», με αριθ. παρτίδας: 202314511 και ημ. ανάλωσης έως: 14.09.24, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Χ. Μίχας ΑΕΒΕ» στη Θέση Κανάλι, Υψηλάντη Βοιωτίας. Μετά από την εργαστηριακή εξέταση του ανωτέρω δείγματος από το κτηνιατρικό εργαστήριο Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…